autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Kia cee-d
15 Aprilie 2007
Foto: Kia
Kia cee'd - Soc printre compacte
Kia cee-d
Kia cee-d

Apropierea lansarii modelului pe piata romaneasca incita tot mai multi curiosi pentru ca deja se poate incepe numaratoarea inversa pina cind cee'd va fi prezent in showroom-uri. Acest model de clasa C marcheaza un punct de referinta in istoria producatorului Kia. Este prima masina Kia proiectata si fabricata in Europa (la Zilina, Slovacia), si prin ea Kia isi propune sa introduca noi standarde calitative pentru marca si pentru segment.

Interiorul Kia cee'd este extrem de bine asamblat, cu o mare atentie acordata detaliilor. Plasticele folosite pentru bord si volan sint de calitate, iar materialele textile (ca sa nu mai vorbim despre echiparea cu piele) sint rafinate. cee'd propune spatiu generos pentru pasagerii din fata si suficient pentru pasagerii din spate, avind totusi un portbagaj peste media clasei (340 l). Spatiile de depozitare sint numeroase si bine plasate, iar scaunele fata si bancheta spate sint comode si profilate ergonomic.

Surprizele nu se opresc aici. Imaginati-va ca acest model va fi dotat cu urmatoarele motorizari: un Diesel 1.6 CRDi Turbo cu turbina cu geometrie variabila (VGT) de 115 CP cu un consum mixt de doar 4,7 litri/100 km si trei motorizari pe benzina, 1.4 l si 1.6 l DOHC, cu admisie variabila CWT. Motorul de 1.6 DOHC va dezvolta nu mai putin de 122 CP pentru un consum mixt de 6,3/100 km!. Mai este disponibil un motor de 2 l si 140 CP pe benzina, cu un consum mixt de 7,1.

Si Kia nu se opreste aici. Din iulie va fi disponibil si un 2.0 CRDi Diesel de 140 de cai, care dezvolta un cuplu de 305 Nm/2.000 turatii si consuma mixt doar 5,4 l/100 km! Daca toate acestea nu va sint de ajuns, sa mentionam garantia oferita de Kia. 2 ani? 3 ani? 5 ani? Nu. 7 ani! Mai precis, 5 ani sau 150.000 de kilometri pentru intreaga masina si inca 2 ani suplimentari pentru trenul de rulare. In plus, Kia declara ca garantia nu va costa nimic suplimentar si va fi complet transferabila.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite