autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Land Rover Freelander 2
15 Iulie 2006
Foto: Land Rover
Land Rover Freelander 2 - Intarituri tehnice si de calitate
Land Rover Freelander 2
Land Rover Freelander 2

Lansarea lui Freelander, In 1997, a marcat largirea gamei Land Rover spre un segment inferior al pietei. Cea de a doua generatie va fi lansata cu mai multe argumente tehnice.
Land Rover pregateste lansarea celei de a doua generatii a Freelander, prevazuta pentru comercializare la Inceputul anului 2007.

Din punct de vedere estetic, acest 4x4 sic se prezinta mai ales ca un Range Rover Sport In miniatura, mai lung si mai lat decIt precedentul sau. Apoi, odata ce prezentarea interiorului a evoluat, este sigur faptul ca fabricantul englez si a pozitionat vehiculul Intr o categorie mai Inalta a gamei decIt cea destinata pentru primul Freelander.


Pe partea tehnica, evolutia depaseste Inca un standard. Distributia puterii Intre puntile fata si spate nu mai face apel la vIsco cuplor, dar cu un sistem Haldex cu pre Incarcare electro hidraulica, identic celui utilizat de Volvo XC. Motricitatea este condusa de sistemul ESP de frInare pentru fiecare roata individual, cu controlul aderentei la coborIre si anti barrel.

Freelander 2 Imprumuta de asemenea din Suedia motorul pe benzina de sase cilindri In linie de 232 CP, In pozitie transversala. Vehiculul continua sa se aprovizioneze din banca de organe a Ford, pIna ce va fi echipat cu un motor Diesel nou nout de 2,2 litri, creat In parteneriat cu PSA Peugeot Citroen. Va fi disponibil cu versiuni adaptate acestui tip de utilizare, 160 CP si 400 Nm la 2.000 rpm, inclusiv 200 Nm cu 1.000 rpm. Modelul nu recupereaza tehnologia turbo secventiala destinata berlinelor, dar va dispune de injectie common rail cu injectori piezo electrici care vor accepta 1.800 bari.


Autovehiculul 4x4 va avea transmisii cu 6 rapoarte, automatica la motorul pe benzina (Aisin TF80SC) si manuala la cel Diesel (Getrag).
Platforma este derivata din Ford S MAX. Siguranta pasiva a fost dezvoltata partial de la Volvo, deci cele 5 stele de la testele EuroNCAP se spera a se obtine usor. Freelander 2 va avea mai mult echipamente din gama de top, cum ar fi navigarea cu DVD, farurile bidirectionale Bi xenon, sistemul audio Alpine si radio ul numeric DAB, climatizarea cu zone duble si tavanul panoramic glisant. Ca un ultim punct, Freelander 2 se va muta In fabrica pIna cInd va fi fabricat la Halewood, care asambleaza de asemenea si Jaguar X Type.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite