autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Toyota Auris
15 Noiembrie 2006
Foto: Toyota
Toyota Auris - Inlocuitor pentru Corolla Hatchback
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris

Toyota isi dezvaluie planul referitor la noul model Toyota Auris, care este un pas inainte decisiv pentru strategia Toyota in Europa. Conceput si produs in Europa, Auris se va alatura modelelor de succes Yaris si Avensis in efortul de a se atinge obiectivul de vînzari al companiei: 1,2 milioane de autoturisme vindute pina in 2008.


Andrea Formica, Toyota Motor Europe Senior Vice President Sales, Marketing&After Sales, a declarat: "Segmentul C este cel mai important segment pe piata din Europa si majoritatea brandurilor de autovehicule sint recunoscute dupa succesul modelelor compacte. Cu lansarea Auris, incercam sa schimbam atit cifra vinzarilor, cit si imaginea Toyota".
Auris este modelul Toyota care va intra pe piata segmentului C  - masina de familie hatchback -- in locul modelului Corolla hatchback. De precizat este faptul ca modelul Corolla Sedan va fi produs in continuare.


Designul dinamic si dotarile de care beneficiaza Auris reflecta nevoia de adaptare la segmentul C, garantînd totodata calitatea si inovatiile Toyota.


Conceputa din interior spre exterior, Auris maximizeaza spatiul interior si confortul, oferind în acelasi timp o experienta placuta la volan.
Auris a fost creat la Centrul European Toyota, ED2, în contextul filosofiei Toyota "Vibrant Clarity"  futurism si energie, pastrînd totodata nealterate scopul si rationalitatea.
Modelul a fost creat pentru a veni în întîmpinarea cerintelor clientilor europeni din segmentul C. Auris pastreaza multe din inovatiile conceptului Auris Space, prezentat la Paris Motor Show 2006, incluzînd conceptul "inside out" -  maximizarea spatiului interior si a confortului. Linia înalta si arhitectura interiorului asigura dinamismul si agilitatea modelului.

Calitatea superioara si interiorul inovativ creeaza o armonie perfecta între masina si pasageri. Consola centrala are un design îndraznet, care sporeste caracterul sportiv al vehiculului. În acelasi timp, interiorul este elegant si practic, schimbatorul de viteze si celelalte comenzi fiind dispuse perfect ergonomic.
Auris prezinta un exterior puternic si dinamic. Caroseria lata a fost creata pentru stabilitate maxima, pastrînd în acelasi timp un look proaspat si dinamic.


Soichiro Okudaira, Executive Chief Engineer, a declarat: "Auris a fost creat pentru a oferi un stil distinctiv si un pachet de dotari inteligent. Am creat un hatchback ce va oferi o experienta unica în condus si calitate superioara".
Spatiul interior a fost maximizat aplicînd conceptul "inside out", podeaua fiind complet plata, iar suprafata geamurilor foarte mare. Bazata pe o platforma complet noua, Auris are o lungime totala de 4,22 metri si un ecartament de 2.60 metri, rezultînd un confort si o stabilitate sporite. Înaltimea totala este de 1,515 metri si latimea de 1,76 metri, contribuind la interiorul spatios, stabil si sportiv în acelasi timp.


Gama de modele Auris va acoperi toate cerintele segmentului C. Auris va fi disponibil în varianta de 3 sau 5 usi, cu doua variante de motoare pe benzina -- 1,4 VVt i si 1,6 VVt i -- si doua motorizari Diesel: 1,4 D 4D si 2,0 D 4D. Toate motoarele îndeplinesc standardele Euro IV.


Noul motor de 1.6 pe benzina este dotat cu un sistem dual VVT i pentru o calitate superioara a combustiei. Sistemul Dual Variable Valve Timing (VVT i) permite simultan obtinerea de putere marita cu eficientizarea combustiei.
Auris va fi produsa în Europa, conform strategiei Toyota "construim masinile acolo unde vor fi vîndute". Toate fabricile Toyota vor opera la aceleasi standarde de calitate sub marca: "Made by Toyota".
Noul model Auris va fi prezentat cu ocazia Bologna Motor Show, pe 5 decembrie 2006, si va fi disponibil pentru vînzare în Europa din primavara 2007.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite