autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
BMW X5
15 Iulie 2007
Foto: BMW
BMW X5 - INOVATIE PE PATRU ROTI
Inventatorul conceptului Sports Activity Vehicle prezinta noul BMW X5: puternic, elegant, dinamic si versatil. Tehnologii de ultima generatie si designul inovator s-au unit pentru a crea cel mai armonios BMW X5 de pina acum, un lider innascut
BMW X5
BMW X5
BMW X5
BMW X5

Exteriorul
Indiferent daca stationeaza sau este in miscare, caracterul dominant al BMW X5 nu inceteaza niciodata sa faca impresie. Suprafetele atragatoare ofera sustinere ideala pentru proportiile sale generoase. Increderea in sine nu a aratat niciodata atit de bine.


Interiorul
Noul BMW X5 a fost proiectat avind in minte eleganta functionala, iar structura cabinei sustine experienta superioara la condus. Panoul de comanda, gindit pentru folosire intuitiva, este usor inclinat spre scaunul din fata, fiind perfect pozitionat in cimpul de vizibilitate optim al soferului. Ambianta eleganta este completata de contraste de lumina si umbre, ce subliniaza generozitatea acestui interior captivant.


Loc de manevra
Oricine patrunde in generosul spatiu interior al BMW X5 va fi uimit de imensitatea acestuia si de optiunile de stocare. Avind cinci locuri standard, BMW X5 este disponibil optional cu un al treilea rind de scaune pliabile, ceea ce ii permite sa transporte confortabil sapte pasageri. Capacitatea de incarcare de 620 de litri poate fi extinsa la 1.750 de litri prin plierea celui de-al doilea rind de scaune. Aceasta optiune permite transportul obiectelor de dimensiuni mari, precum echipamentele sportive.


Inovatie pe patru roti: xDrive -– sistemul 4x4 inteligent
Datorita lui xDrive, X5 mentine tractiune perfecta chiar si in conditii dificile de drum. Acest sistem inteligent foloseste senzorii sistemului Dynamic Stability Control pentru a detecta indicii de instabilitate si reactioneaza pe loc, in functie de situatie. Puterea motorului este distribuita intr-un mod flexibil si variabil pe fiecare punte: cea cu tractiunea cea mai buna va primi cea mai multa putere, furnizind astfel cea mai buna aderenta, performanta perfecta in curbe si demaraj excelent. Acest sistem de distributie variabila a puterii are o influenta pozitiva asupra stabilitatii la condus a masinilor echipate cu xDrive.


Spre deosebire de sistemele cu tractiune integrala traditionala, xDrive utilizeaza senzorii Controlului Dinamic al Stabilitatii (Dynamic Stability Control -- DSC) pentru colectarea permanenta de informatii referitoare la performantele masinii, precum viteza de invirtire a rotilor, unghiul directiei sau pozitia acceleratiei. Aceste informatii sint procesate pe loc, oferind lui xDrive posibilitatea de a evalua daca masina dumneavoastra este sub sau supravirata si daca sint necesare masuri corective.
Daca xDrive identifica subvirarea intr-o curba, de exemplu daca rotile din fata incep sa alunece spre exteriorul curbei, sistemul reduce puterea de pe puntea din fata si creste valoarea aferenta rotilor din spate. Daca, in schimb, vehiculul este supravirat, se poate invirti complet, intrucit unghiul este prea strins. Canalele xDrive retrag puterea de la puntea spate si o redirectioneza catre fata.


Variante de motorizare
Motorul pe benzina de 8 cilindri in linie: propulsorul 4.8i V8 stabileste standardul in materie de putere si sofisticare, ca si in privinta rapiditatii raspunsului. Sisteme precum Valvetronic si dublu Vanos ofera premisa pentru rezultate optime pe segmentul SAV, producind 355 CP si atingind o performanta de acceleratie: numai 6,5 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.
Propulsorul pe benzina de 6 cilindri in linie este unul dintre cele mai avansate din lume din aceasta categorie. Motorul de 3 litri aflat sub usoara carcasa din aluminiu-magneziu a BMW X5 3.0i produce 272 CP si 315 Nm la 2.750 rpm.


Motorul Diesel de 6 cilindri in linie ofera performanta de top si consum economic. X5 3.0d cu injectie directa common-rail si tehnologie cu patru valve produce un impresionant 231 CP si nu mai putin de 520 Nm. Sportivitatea nu este cu nimic afectata, motorul beneficiind de o accelerare elastica si o performanta de 0–100 km/h in doar 8,3 secunde.
De toate acestea va veti putea convinge printr-o vizita la dealerul Trado Motors, din str. Serg. Grigore Ioan, nr. 7 (tel. 0232-264050).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite