autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-Benz-M-Class
15 Aprilie 2008
Foto: Mercedes Benz
Mercedes-Benz Clasa M - Mai dinamic, mai puternic, mai stilat
Mercedes-Benz-M-Class
Mercedes-Benz-M-Class

Mercedes Benz refacut cu minutiozitate Clasa M, iar noua generatie a dinamicului SUV are acum caracteristici mai distinctive si arata mai sportiv si mai puternic.


Fata clasicului off-road este definita de bara refacuta, farurile redesenate si grila radiatorului cu aspect dominant mai clar. Spatele are de asemenea o bara noua, cu insertii reflectorizante care subliniaza latimea impunatoare a masinii, precum si stopuri schimbate, cu sticla fumurie. Detaliile stilistice si materialele de inalta calitate, placute ochiului si atingerii, se combina cu o cromatica in doua tonuri pentru a da un suflu nou interiorului. Si versiunea de top Mercedes Benz ML 63 AMG a devenit mai atragatoare, datorita noilor bare ce imbraca fata si spatele caroseriei, a protectiilor inferioare cromate si a grilei radiatorului cu dimensiuni mai mari.


Dotarile standard au fost modificate semnificativ si includ acum sistemele de protectie pentru cap PRE SAFE si NECK PRO, precum si un pachet de comunicatii telematice mai usor de utilizat.
Sub capota, puternicele motoare V6 si V8 sint mai eficiente. Noua generatie dispune de cinci motorizari, cu puteri cuprinse intre 190 si 388 de cai, iar meticulozitatea inginerilor a facut posibila reducerea consumului de combustibil cu pina la 0,4 litri/100 km. Transmisia permanenta 4MATIC si cutia de viteze 7G TRONIC nu au scapat de retusuri, oferind o rafinare a caracteristicilor dinamice ale modelului precedent. Rafinamentul este insa mai greu de asociat cu versiunea de top -  ML 63 AMG, care cu ai sai 510 CP duce cu gindul la o forta bruta imposibil de incatusat.


M Klasse da tonul modei actuale in segmentul de piata Sport Utility Vehicle (SUV). Statutul sau exceptional se explica prin designul stilat, o combinatie de performante irezistibile, atit in teren accidentat, cit si pe sosea, confortul desavirsit, usurinta de utilizare ca limuzina si perceptia de automobil valoros. Aceste calitati au fost recunoscute deja de clienti: din aprilie 2005, la lansarea celei de a doua generatii, au fost livrate 300.000 de modele Clasa M, cifra care plaseaza impozantul SUV in rindul celor mai de succes masini incadrate in aceasta nisa aflata intr o continua expansiune.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite