autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Peugeot Boxer
15 Noiembrie 2006
Peugeot Boxer - DE LA PROFESIONISTI PENTRU PROFESIONISTI
In momentul in care veti descoperi noua gama Peugeot Boxer, veti intelege ca este vorba de mult mai mult decit un simplu vehicul utilitar. Veti fi in fata unor vehicule concepute atit pentru activitatea dumneavoastra, cit si pentru cei care se vor afla la volan
Peugeot Boxer

Functionalitati practice, dar si pasiune
Pentru ca nu exista doua meserii identice, gama Boxer cuprinde numeroase modele declinabile în functie de înaltime si lungime si va ofera posibilitatea de a alege între trei motorizari HDi. Puteti fi astfel sigur ca veti gasi Boxer ul care va raspunde exact asteptarilor dumneavoastra. Indiferent ce veti alege, veti sti ca acesta are toate calitatile vehiculelor Peugeot: stil, spirit practic, dinamism si inovatie.


Ce înseamna asta pentru dumneavoastra? Înseamna ca nevoile dumneavoastra au influentat conceperea lui. Rezultatul: functionalitati practice cum ar fi pragul de încarcare -  unul dintre cele mai joase de pe piata, un spatiu interior exploatabil la maxim, usi mari care se pot deschide pîna la 270 grade pentru a va ajuta la încarcare... totul cu un design inovator care dinamizeaza imaginea companiei dumneavoastra de fiecare data cînd porniti la drum. Înseamna si vehicule în care puteti avea deplina încredere. Ca toate utilitarele Peugeot, Boxer este fabricat conform celor mai stricte norme pentru a va satisface exigentele de robustete si siguranta, atît pentru sofer, cît si pentru marfa.


Boxer înseamna si pasiune. Este ceea ce punem în conceperea unui vehicul utilitar, dar si a unei masini particulare, pentru ca si una si cealalta sa fie cît mai agreabila la condus. Astfel, drumurile lungi vor fi mult mai confortabile indiferent de încarcatura transportata. Aceste valori sînt imprimate în genele noastre. Le veti regasi în fiecare din vehiculele noastre si în tot ceea ce, mîine, va purta emblema marcii noastre. Iata de ce puteti fi sigur ca Boxer ul dumneavoastra va fi perfect adaptat meseriei pe care o aveti. Noul Boxer, un vehicul fabricat de catre profesionisti pentru profesionisti.


Un Boxer pentru fiecare profesionist
Gînditi va la cele mai mici detalii, noul Boxer a fost conceput cu un singur scop: de a fi cel mai bun instrument de lucru. Stilul sau este modern si exprima dinamismul, robustetea si siguranta. Datorita inteligentei designului sau, dispuneti de un vehicul perfect adaptat meseriei dumneavoastra.
Curierat, livrari, întretinerea spatiilor verzi... în functie de activitatea dumneavoastra, vehiculul utilitar poate raspunde nevoilor specifice. De aceea nu este doar unul, ci o multitudine de variante de Boxer printre care va veti putea gasi configurarea ideala. Boxer va ofera posibilitatea de a alege dintre numeroase caroserii printre care: furgon, furgon vitrat si platou simpla sau dubla cabina pentru transportul marfurilor, sasiu simplu sau dubla cabina pentru a servi ca baza de transformare.


Boxer va propune si doua game diferite: gama 300 -- cuprinde trei versiuni: 330, 333 si 335 avînd ca SMA (sarcina maxima admisa) respectiv 3 tone, 3,3 tone si 3,5 tone si noua gama 400 -- se caracterizeaza prin trenurile de rulare ranforsate si are doua versiuni: 435 si 440 SMA respectiv 3,5 si 4 tone.


Boxer va lasa si posibilitatea de a alege între diferitele lungimi si înaltimi pentru a gasi versiunea adaptata nevoilor dumneavoastra. Puteti combina trei înaltimi (2,254 m 2,524 m 2,764 m) cu patru lungimi (4,963 m 5,413 m 5,998 m 6,363 m); va permite sa alegeti între sapte siluete diferite (versiunile furgon), între sase volume interioare pornind de la 8 mc (versiunea L1H1) la 17 mc (versiunea L4H3), cu usi ale caror talie este adaptata ca sa puteti încarca usor marfa pe care o transportati.


Pentru a va oferi cel mai mare spatiu de încarcare posibil, nici un centimetru cub nu este pierdut. Pasajele rotilor, de exemplu, sînt reduse la maxim, iar ecartamentul este optimizat pentru a oferi cea mai mare latime utila a planseului (1,422 m latime la pasajele rotilor respectiv 1,870 m latime interioara maxima).
Pentru a va simplifica munca, nivelul sau de încarcare este unul dintre cele mai joase de pe piata: de la 53,5 la 56,5 cm pentru versiunile cu suspensii metalice. Cele trei tipuri de usi spate si usi laterale culisante (taliile variaza în functie de caroserie) au fost concepute pentru a va usura operatiunile de încarcare si descarcare. De asemenea, treapta din bara spate este acoperita cu un cauciuc antiderapant, usile batante permit o deschidere de la 90 pîna la 270 grade (optional), în timp ce înca o usa laterala culisanta este disponibila ca optiune.


La inaltimea performantelor dumneavoastra
Pentru a raspunde tuturor nevoilor, Boxer va propune trei motorizari HDi diferite: 2.2 HDi 110 CP, 2.2 HDi 120 CP si noul 3.0 HDi 157 CP.
Aceste trei motoare se remarca prin anduranta si suplete în toate circumstantele. Caracteristicile lor le permit sa raspunda în toate conditiile de utilizare, fie ca este vorba de un traseu urban, mixt sau parcursuri rutiere lungi. Sursa de performanta si economie, sistemul de injectie cu rampa comuna common-rail echipeaza fiecare dintre motorizarile HDi ale Boxer ului. Acest sistem reduce consumul de carburant, emisiile poluante si ofera un plus de putere. De asemenea, aceste trei motorizari ale Boxer ului sînt conforme cu normele de poluare Euro 4.

Trenul de rulare al Boxer ului ofera confort, siguranta si o tinuta de drum indiferent de circumstante sau încarcatura. Pe de alta parte, aceasta gama dispune de o punte fata de tip Pseudo MacPherson cu bara antiruliu. Aceasta tehnologie permite un control riguros al geometriei, oferindu i astfel Boxer ului un excelent comportament rutier si confort de utilizare.
Adoptarea unei punti spate cu tub rigid permite dezaxarea axelor rotilor, asigurînd astfel coborîrea nivelului de încarcare, în timp ce suspensia metalica de tip mono lama longitudinala ofera un bun nivel de confort, atît fizic cît si psihic.


Antistresul zilnic
Boxer este foarte atent în ceea ce priveste confortul, luminozitatea si functionalitatea. Habitaclul a fost conceput astfel încît sa dispuna de spatiu necesar pentru a gazdui trei ocupanti. Scaunele, cu tapiserie de calitate, ofera o excelenta pozitie datorita reglajelor multiple de care dispune, în timp ce confortul acustic a beneficiat si el de o preocupare deosebita realizîndu se astfel limitarea zgomotelor de rulare, iar peretele despartitor (ca optiune) optimizeaza confortul dumneavoastra. Suprafetele vitrate mari permit ocupantilor sa se bucure de un cîmp vizual larg si de o luminozitate interioara mare, oferindu va una dintre cele mai primitoare ambiante. Luminozitatea cabinei este oferita si de o plafoniera dubla, cu sistem de stingere automat, situata în centrul pavilionului. Plansa de bord se distinge prin spatiile multiple de depozitare si functionalitatile practice, iar spatiul de depozitare de deasupra parbrizului ofera un volum suplimentar de 22 litri.


Pentru a va ajuta cînd aveti nevoie
Boxer este avangardist si în materie de sustinere tehnica pentru condus. Propune numeroase echipamente care va asista si va simplifica condusul. Printre acestea:
* Aprinderea automata a farurilor în momentul în care luminozitatea scade;
* Stergatoare de parbriz automate, care, dupa activarea functiei, se declanseaza la primele picaturi de ploaie;
* Alerta depasirii vitezei programate, care indica printr un semnal sonor toate depasirile de viteza prestabilite;
* Asistenta la parcarea cu spatele, care se activeaza în momentul mersului cu spatele, acest sistem va semnalizeaza prezenta unui obiect sau a unei persoane, datorita unor senzori pe baza de ultrasunete amplasati în spoilerul spate;
* Camera video spate pentru a va ajuta si mai mult la manevre, va puteti astfel echipa Boxer ul cu o camera. Integrata în a treia lampa Stop, ea transmite imaginile din spatele Boxer ului pe un ecran LCD instalat în spatiul de depozitare de deasupra parbrizului.


Aerul conditionat manual este dotat cu un filtru de polen si cu un sistem de recirculare a aerului care va permite sa izolati habitaclul de atmosfera exterioara. Consola integreaza un radio cu cititor mono de CD uri, compatibil MP3 cu comenzi pe volan. Plansa de bord include doua spatii de depozitare care se închid cu cheie, pentru a va pastra în deplina securitate diversele obiecte. Datorita retrovizoarelor cu doua zone, acestea ajuta atît la condus, cît si pentru diverse manevre. Astfel, zona superioara ofera o vizibilitate spate comparabila cu cea a unui vehicul particular, în timp ce zona inferioara va permite sa vedeti foarte bine partea de jos a flancurilor vehiculului.
Regulatorul de viteza permite vehiculului sa si pastreze viteza programata, indiferent de conditiile de relief si fara sa fie nevoie sa se intervina asupra acceleratiei.


Instrumentul dumneavoastra de încredere
Sa fiti în siguranta la bordul vehiculului este cel mai mic lucru pe care l puteti cere. Iata de ce Boxer ul integreaza un ansamblu de inovatii destinate sa va protejeze, pe dumneavoastra si pasagerii, cît mai eficient posibil în caz de accident.
Boxer a fost conceput pentru a absorbi la maxim energia disipata în cazul unui soc frontal protejînd astfel ocupantii sai. Mai multe componente ale arhitecturii sale participa la acest nivel înalt de siguranta:
* o structura ranforsata cu zone de deformare programate în avans care sa absoarba energia eliberata în cazul unui soc;
* o structura rigida de otel pentru a asigura protectia pasagerilor;
* usi fata ranforsate care participa la rigiditatea ansamblului;
* dimensionarea puntii fata, optimizate pentru ca o parte din energie sa fie transmisa caroseriei în cazul unui soc frontal;
* blocul pedalier si coloana de directie montate astfel încît sa protejeze soferul.
Centurile fata, reglabile în înaltime, sînt pretensionate pirotehnic si au limitator de efort. Acest sistem îmbunatateste eficacitatea centurilor reducînd socurile fizice la care sînt expusi ocupantii, mai ales la nivelul toracelui.
Scaunul soferului este echipat de serie cu un contactor de control al cuplarii centurii. Martorul situat în combina de bord precum si semnalul sonor asociat se sting în momentul în care cuplati centura.


Pentru a proteja pasagerii în caz de soc, Boxer ul are urmatoarele mijloace:
* airbag sofer de 60 de litri si un airbag pasager fata de 120 de litri;
* doua airbag uri laterale de 10 litri, integrate în lateralele spatarelor scaunelor fata;
* doua airbag uri perdea de 15 litri, integrate în pavilion si destinate protectiei capului pasagerilor fata interpunîndu se între ei si suprafata vitrata.
Boxer si a facut un scop si din a va proteja pe dumneavoastra si încarcatura transportata. De aceea este prevazut cu multiple dispozitive anti furt respectînd astfel clasa E din normele Thatcham. Dovada nivelului sau ridicat de inviolabilitate determina ca Boxer sa beneficieze de tarife de asigurare mai scazute.


Boxer este echipat cu un sistem anti demaraj electronic printr un imobilizator electronic de ultima generatie: cheia de contact emite un cod imobilizatorului care da astfel motorului comanda de demaraj.
Toate usile Boxer ului se închid automat la o viteza mai mare de 20 km/h. În caz de soc, se deblocheaza automat. Super închiderea centralizata fata si spate împiedica deschiderea unei usi a carui geam a fost spart. Alarma perimetrica detecteaza si semnalizeaza orice tentativa de efractie, fie prin deschiderea usilor, fie prin fortarea capotei. Acest sistem poate fi completat, ca optiune, cu o alarma anti tractare care se declanseaza în cazul în care vehiculul este ridicat pentru a fi încarcat într un camion. Boxer are doua zone independente cu închidere centralizata: cabina si spatiul de încarcare. Un buton situat pe consola centrala permite controlul închiderii tuturor usilor vehiculului, în timp ce un alt buton situat pe fata usii conducatorului auto controleaza închiderea întregii zone de încarcare. Cheia permite controlul întregului ansamblu de usi, independent unele de altele.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite