autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Skoda Roomster Scout
15 Decembrie 2006
Foto: Skoda
Skoda Roomster Scout - Aptitudini off-road sporite
Skoda Roomster Scout
Skoda Roomster Scout

Skoda Auto va lansa Roomster Scout, o versiune complet noua a recentului monovolum compact. Dupa premiera variantei Octavia Scout cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Roomster Scout este cel de al doilea membru al gamei Scout, o linie de design care adauga elemente off road distincte la automobile.


Comparativ cu versiunea de baza, Roomster Scout este diferita in primul rind prin noile elemente de design. Gratie acestora, dimensiunile exterioare ale modelului Roomster Scout sint mai mari. Lungimea a crescut cu 14 mm, latimea cu 11 mm, iar inaltimea cu 43 mm, ceea ce face ca noile dimensiuni sa fie 4.219 mm (lungime), 1.695 mm (latime) si 1.650 mm (inaltime). Asemenea versiunii de baza, Roomster Scout este o masina cu tractiune fata.


Modelul Roomster Scout este echipat cu jante din aliaj, cu dimensiunea de 16 toli, in timp ce versiunea de 17 toli este oferita ca echipare optionala. Designul jantelor este unul aparte, intrucit a fost dezvoltat exclusiv pentru Scout. In general, pachetul Scout ofera modelului Roomster o imagine moderna, mai apropiata pentru timpul liber. Pragurile laterale si protectia inferioara -  de culoare argintie -  a barei spate sint piese care au devenit caracteristice pentru linia Scout. Sistemul The SunSet integrat in hayon, oglinzile retrovizoare si geamurile laterale spate (cu sticla in nuanta fumurie in pachetul standard) transforma exteriorul autovehiculului si l fac mai atractiv. Tabloul de bord este in doua game coloristice -  Onyx/Onyx si Onyx/Silver, in timp ce tapiseria scaunelor este identica cu cea de la modelul Octavia Scout.


Doua motoare pe benzina -  cu patru cilindri -  sint disponibile, 1.4 16V 85 CP si 1.6 16V 105 CP. Clientii care prefera propulsoarele TDI pot alege intre versiunea cu trei cilindri (1.4 TDI PD 80 CP) si cea cu patru cilindri (1.9 TDI PD 105 CP). Toate motorizarile vin in conexiune cu o cutie de viteze manuala, cu cinci trepte, in timp ce versiunea 1.6 16V 105 CP este disponibila si cu transmisia automata Tiptronic, cu sase trepte.
Premiera mondiala a variantei Roomster Scout a fost consemnata la Salonul Auto de la Bologna, la inceputul lunii decembrie.
Lansarea pe piata este prevazuta pentru luna martie 2007.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite