autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Land Cruiser V8
15 Februarie 2008
Foto: Toyota
Land Cruiser V8 - A intrat pe soselele din Romania
Land Cruiser V8
Land Cruiser V8
Land Cruiser V8
Land Cruiser V8

Land Cruiser V8 reprezinta virful de lance al gamei Toyota 4X4. Imbinind forta impresionanta cu o exceptionala functionalitate si confortul unei masini de lux, acest produs a fost special conceput pentru a fi demn de renumele Land Cruiser. Acum, SUV ul de lux Land Cruiser V8 este disponibil spre vinzare si pe piata romaneasca.

Mai mare, mai puternic, mai sigur, mai confortabil si mai rafinat decit a fost vreodata -  acestea sint atributele noului Land Cruiser V8. Construit pe un nou tip de sasiu, ideal conceput pentru a se adapta oricarui tip de teren accidentat, noua generatie Land Cruiser se prezinta cu dimensiuni exterioare mai mult decit generoase: 4.950 mm lungime, 1.970 mm latime si o inaltime de 1.910 mm.

Noul model Land Cruiser beneficiaza de doua variante de motorizare, ambele disponibile si in Romania. Motorul Diesel V8 de 4,5 litri si 286 CP este cel mai puternic din gama Toyota, ce dezvolta un cuplu de 650 Nm. Echipat cu o cutie de viteze automata in 6 trepte, cu comanda secventiala, Land Cruiser V8 obtine performante remarcabile: acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 8,2 secunde, iar viteza maxima este de 210 km/h. Consumul combinat de combustibil este de numai 10,2 litri/100 km, motorul respectind standardele de emisii Euro 4.

Motorizarea pe benzina, V8 de 4,7 litri, dotata cu tehnologia VVT i (Sistem Inteligent de Distributie Variabila) genereaza o putere remarcabila, 288 CP, si un cuplu de 445 Nm, ideal pentru depasirile rapide, dar sigure. Motorul pe benzina V8 asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 9,2 secunde si o viteza maxima de 200 km/h. Consumul combinat de combustibil este de 14,4 litri/100 km, motorul respectind de asemenea standardele de emisii Euro 4. Pentru ambele motorizari sint disponibile doua variante de echipare, Executive si VIP.

Varianta cu motor Diesel porneste de la pretul de 62.269 euro fara TVA, in timp ce modelul pe benzina are un pret de baza de 63.109 euro fara TVA.

"Tinind cont de evolutia vinzarilor Land Cruiser din anul precedent, putem estima anul acesta un numar minim de 60 unitati Land Cruiser V8 vindute. Sintem siguri ca romanii vor aprecia acest model dotat cu cele mai puternice motoare Toyota", a precizat Ciprian Dragomirescu, brand manager 4X4 si LCV Toyota Romania.
Noile tehnologii avansate care fac din Land Cruiser V8 un veritabil vehicul off road includ:

* Primul sistem "Crowl Control" din lume, disponibil in combinatie cu motorul pe benzina. Acesta mentine rularea constanta si stabila a vehiculului la viteze inferioare pe teren accidentat. Soferul nu trebuie sa isi faca griji in privinta controlului acceleratiei si al frinei, putindu se concentra doar asupra mentinerii directiei;

* Primul sistem european "Kinetic Dynamic Suspension" (KDSS), care utilizeaza presiunea hidraulica in sistemul de stabilizare;

* Un nou tip de diferential central TORSEN(r) LSD.
Noul model prezinta o serie de caracteristici avansate pentru siguranta, cum ar fi noul sistem "Multi Terrain ABS", controlul pentru stabilitatea vehiculului, distributia electronica a fortei de frinare si 14 airbag uri, incluzindu le pe cele pentru genunchii ocupantilor locurilor din fata.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite