autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
World_Car_of_the_Year_2008_1
15 Aprilie 2008
Titlul suprem ramine in Japonia
World_Car_of_the_Year_2008_2
World_Car_of_the_Year_2008_3
World_Car_of_the_Year_2008_5
World_Car_of_the_Year_2008_6
World_Car_of_the_Year_2008_7

Mazda2 a primit distinctia World Car of the Year 2008 (WCOTY), dupa ce anul trecut triumfase Lexus LS460. Rezultatul competitiei, la care au participat 39 de modele din intreaga lume, a fost anuntat in cadrul Salonului Auto International de la New York. Mazda2 a fost aleasa cistigatoare, celelalte doua modele calificate in finala fiind Ford Mondeo si Mercedes Benz Clasa C. In urma recomandarilor facute de experti cu renume mondial in design, modelul de clasa mica produs de Mazda s a numarat si printre cei trei finalisti pentru premiul World Car Design of the Year 2008, alaturi de Audi R8 si Volvo C30.
Competitia WCOTY a fost lansata in 2004 la initiativa unui grup de jurnalisti din intreaga lume. Tot acestia sint cei care organizeaza anual acest eveniment. Juriul, format din 47 de reprezentanti ai presei auto, a ales cistigatorul prin vot secret, pe baza experientei personale referitoare la fiecare concurent. Membrii juriului provin din Asia, Europa, America de Nord, America de Sud, precum si din alte regiuni ale Globului.


Datorita dimensiunii, spatiului ingenios de stocare si functionalitatii, Mazda2 s a bucurat de o popularitate crescuta inca de la lansarea europeana din 2003. Noua generatie Mazda2 a fost lansata in 2007 si a atras repede atentia asupra sa prin senzatia placuta oferita la volan, prin dinamica specifica filosofiei Zoom Zoom, prin design si prin preocuparea pentru mediu si siguranta. Inginerii de la Mazda au reusit sa proiecteze un autovehicul cu 100 kilograme mai usor decit predecesorul sau, obtinindu se astfel performante crescute in ceea ce priveste consumul si costurile de intretinere.


"Sintem bucurosi ca juriul World Car of The Year 2008 a ales noua Mazda2 drept masina anului. Acest premiu reprezinta recunoasterea pe care detinatorii de Mazda2 si echipa Mazda din intreaga lume o pot sarbatori impreuna", a precizat Dan Morris, Senior Managing Executive Officer pe Marketing, Vinzari si Customer Service Mazda Motor Corporation, care a adaugat: "Noua Mazda2 ne depaseste cele mai inalte asteptari, demonstrind ca poate concura si cistiga in fata celor mai bune modele din clasa, pe orice piata din lume. Mazda2 este, de asemenea, apreciata atit in tara de origine, cit si la nivel global, vehiculul nipon fiind desemnat Masina Anului in mai multe tari precum Austria, Belgia, Danemarca, Grecia, Noua Zeelanda si Japonia".


World Green Car of the Year pentru BMW 118d
BMW 118d a fost laureatul sectiunii "World Green Car of the Year", in detrimentul modelelor smart fortwo cdi si Volkswagen Passat 1.9 TDI.


Prin aceasta distinctie juriul a premiat eficienta programului BMW EfficientDynamics care conduce pentru BMW 118d la cifre remarcabile de consum si reducerea emisiilor. Acest succes continua seria de distinctii internationale pe care BMW le a primit pentru programul de crestere a eficientei pentru modelele sale. BMW a repurtat un succes de asemenea si la "Word Car of the Year" cu actuala generatie BMW Seria 3, in 2006.


Titlul "World Green Car of the Year" recompenseaza autoturisme si tehnologii care aduc un aport important in reducerea emisiilor si care au astfel un impact semnificativ pentru protectia mediului. BMW 118d a convins expertii in special prin raportul deosebit intre placerea de a conduce si eficienta.


Motorul Diesel de 2,0 litri si patru cilindri dezvolta 143 CP si accelereaza automobilul de la 0 la 100 km/h in numai 9 secunde. Consumul mediu conform normelor de test UE este de 4,5 litri pentru 100 km, in timp ce valoarea emisiilor de dioxid de carbon este de 119 grame pe kilometru.


Cea mai moderna tehnologie a motoarelor este sustinuta de o serie de masuri cum ar fi functia Auto Start Stop, indicator pentru treapta de viteze recomandata, aerodinamica optimizata, pneuri cu rezistenta redusa la rulare sau regenerarea energiei la frinare. Acestea sint disponibile in echiparea de serie atit pentru BMW 118d cit si pentru aproape toate celelalte modele noi din gama BMW, asigurind un impact maxim al BMW EfficientDynamics in protectia mediului.


Celelalte doua premii au fost acaparate de Audi R8

Cele trei finaliste ale sectiunii World Car Design of the Year au fost Audi R8, Mazda2 si Volvo C30. Optiunea juriului s-a indreptat spre R8: "Designul lui R8 este agresiv, original si plin de detalii interesante, cum ar fi mult discutata «lama» verticala din spatele stilpului B", a fost motivatia juriului. Dar R8 este si performanta pe masura designului sau, de aceea a fost recompensata si cu World Performance Car. Juratii au observat ca R8 are ce arata gratie celor 420 CP furnizati de motorul 4.2 litri V8, construit din aluminiu. Dar bolidul exceleaza in exceptionalul balans, rafinamentul si controlul care ii confera soferului deplina incredere sa impinga masina spre limitele sale fara frica de a ajunge in situatii neplacute. Iar limitele sint destul de indepartate din moment ce la 100 km/h se ajunge in 4,4 secunde, iar viteza maxima este 300 km/h. Contracandidatii lui R8 la cucerirea titlului au fost BMW M3 si Audi S5 Coupe.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite