autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Ford_S-MAX_1
15 Decembrie 2006
Foto: Ford
Ford S MAX este "Masina anului 2007" in Europa
S MAX este primul model al companiei Ford care adopta noua linie de design si reprezinta o sinteza inovativa intre o masina sportiva si una pentru timpul liber. Este un crossover multifunctional ce ofera spatiul unui SUV, linia unui coupe si dinamica unei masini sport. Farurile unghiulare, grila ingusta si "gura" trapezoidala aflata dedesubtul numarului de inmatriculare reprezinta noua semnatura de design Ford ce adauga o nota de agresivitate aspectului exterior
Ford_S-MAX_2
Ford_S-MAX_3
Ford_S-MAX_4
Ford_S-MAX_5

Profilul atletic al noului S Max sugereaza clar ceea ce inseamna "Kinetic Design", care mizeaza pe "linii dinamice si forta sugestiei unei miscari continue". Linia acoperisului, ce se arcuieste deasupra capotei, designul pronuntat al aripilor si linia geamurilor indreptata in sus, toate indica un autoturism dinamic.


Ford S MAX isi doreste sa dovedeasca faptul ca piata auto e deschisa sa primeasca modularitatea unui monovolum clasic, cu design si proportii special dedicate unui consumator cu un stil de viata activ. In premiera, acest model largeste gama Ford, deschizindu i portile spre un segment de piata in care nu a mai activat pina acum.
Ford S MAX doreste sa creeze un nou segment de piata, fiind "o combinatie unica intre o masina sport si una multifunctionala", vizind clientii care doresc sa si intemeieze o familie, dar care nu vor sa renunte complet la libertate, pastrind pentru acestia caracteristicile unui condus sportiv.


S MAX poate fi considerat fratele ceva mai tinar si mai sportiv al modelului Ford Galaxy. Ambele sint monovolume ce ofera 7 locuri, dar, in timp ce Galaxy este realizat pentru a oferi maxim de spatiu, modelul S MAX, care are o garda la sol mai mica si beneficiaza de un design mai sportiv, este menit sa ii atraga pe cei care doresc sa aiba o masina de familie foarte dinamica.
Ocupantii locurilor din fata si cele din mijloc se bucura de foarte mult spatiu pentru picioare, umeri si cap. Pozitia soferului este confortabila, iar rafinamentul este impresionant, S MAX fiind un automobil silentios chiar si atunci cind ruleaza cu viteza mai mare. Ford S MAX se descurca foarte bine chiar si pe stradute intortocheate, raspunzind prompt la comenzile soferului.
S MAX este mai mult o masina cu 5+2 locuri decit una care ofera 7 locuri, al treilea rind de scaune fiind potrivit numai pentru persoane mai mici si pentru drumuri scurte. Acest al treilea rind se rabateaza marind astfel portbagajul si oferind un spatiu de incarcare mult mai mare.


Cumparatorii vor avea de ales intre varianta S MAX cu 5 locuri, sau cea cu 5+2 locuri. Optiunile oferite in ceea ce priveste motorizarea sint diverse. Temperamentul sau sportiv este sustinut si de posibilitatea echiparii cu motorul Duratec cu 5 cilindri si 220 CP, folosit si pe Ford Focus ST.
Duratec HE 2.0 benzina este un motor proiectat inteligent, cu 145 CP ce combina o functionare silentioasa cu un consum redus de combustibil. In pofida dimensiunilor vehiculului, S MAX este extrem de agil si in versiunea echipat cu motorul Duratorq TDCi Diesel de 1,8 ce ofera putere si cuplu impresionante gratie celor 125 CP si 320 Nm.
Motorul Duratorq TDCi de 2.0, 140 CP, 320 Nm ofera maximum de confort pe distante lungi.
Tehnologia avansata a fost folosita pentru ca S MAX sa satisfaca standardele de siguranta. In completarea Interactive Vehicle Dynamics Control cu sistemul de suspensie gestionat electronic, noul Ford S MAX ofera acum sistemul de control automat al vitezei de croaziera.


Fiind primul vehicul produs pentru a evidentia linia dinamica si designul modern, Ford S MAX a echipat scaunele cu sistemul Fold Flat. Acesta a fost gindit pentru a oferi un maximum de flexibilitate si usurinta in functionare pentru nevoile unei familii moderne.
Impresia pe care o lasa este cea a unei masini placute: S MAX este probabil cel mai dinamic si agresiv monovolum de pe piata.

Ford S-MAX a fost desemnat "Masina Anului 2007" in Europa, totalizind cu doua puncte mai mult decit Opel Corsa. Cistigatorul a primit puncte de la 57 dintre cei 58 de membri ai juriului. Juriul a vazut Ford S-MAX drept un model sportiv si spatios gratie celor sapte locuri, cu o personalitatea puternica si design deosebit, excelind la nivelul sigurantei. Echilibrul intre spatiu si versatilitate si, in acelasi timp, intre performantele dinamice si placerea de a conduce, este, insa, cel mai important premiu al acestui monovolum. Rafinamentul, silentiozitatea in timpul rularii si directia impecabila au fost tot atitea atuuri mentionate. La minusuri s-a vorbit doar despre pneurile supradimensionate la 18 inch.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite