autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Noul Opel Corsa este
15 Ianuarie 2007
Foto: Opel
Noul Opel Corsa este "Masina Anului 2007" in Romania
Opel Corsa a pierdut, pentru numai doua puncte, titlul de "Masina Anului 2007" in Europa, insa in Romania, si nu numai, acest model va fi regele soselelor in acest an. In Romania, au fost organizate doua concursuri, unul de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania si celalalt de Asociatia Presei Auto din Romania, dar pentru fiecare dintre cele doua jurii a fost evident ca masina constructorului german este cea mai buna
Noul Opel Corsa este
Noul Opel Corsa este
Opel_CoNoul Opel Corsa este

Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR) a invitat 38 de medii si persoane considerate reprezentative pentru presa auto din Romania pentru a forma juriul Masina Anului. Votarea s a facut online, pe site ul masinaanului.ro. Fiecare dintre cei care au votat au avut la dispozitie 25 de puncte pe care le a putut atribui la cel putin 5 modele. Punctajul maxim ce putea fi acordat unui singur model a fost de 10 puncte. Votul nu a fost secret si a fost facut public in data de 12 decembrie 2006, dupa inchiderea votarii. Cistigator a iesit noul Opel Corsa, un model care, in prezent, este disponibil in doua versiuni de caroserie, cu trei sau cinci usi si mai multe propulsoare, benzina sau Diesel, ce pot fi cuplate la cutii de viteze manuale sau automate. In Romania, automobilul este disponibil la vinzare din luna octombrie a acestui an.


Dar iata ordinea finalistelor, in functie de punctele acumulate: 1. Opel Corsa (69 puncte), 2. Ford S MAX (52), 3. Renault Clio III (49), 4. Skoda Roomster (46 ), 5. Peugeot 207 (43). 6. Fiat Grande Punto (37), 7. Hyundai Santa Fe (30), 8. Audi TT (24).
Si in concursul organizat de Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) tot Opel Corsa a triumfat. Cu un total de 145 de puncte, cistigatorul a devansat Fiat Grade Punto cu 14 puncte, in timp ce Peugeot 207 a iesit pe locul al treilea, cu un total de 123 puncte. 5 dintre cei 14 membri ai juriului au votat Opel Corsa ca fiind cistigator, iar alti 3 membri ai juriului au plasat Grande Punto pe prima treapta a podiumului, Peugeot reusind sa obtina un singur loc 1.


"AUTOBEST 2007" pe pietele europene in crestere
Jurnalistii din presa automobilistica i au acordat lui Opel Corsa cel mai important trofeu auto al Europei Centrale si de Est. Un juriu format din 13 cei mai buni jurnalisti din presa automobilistica din pietele in crestere din Europa Centrala si de Est au votat si i au incredintat lui Opel Corsa premiul "AUTOBEST 2007". Noul model a iesit in fata lui Fiat Grande Punto si Peugeot 207. "Sintem extrem de incintati ca modelul Corsa a primit aceasta recunoastere si acest premiu al pietelor europene in crestere", a spus Alain Visser, director executiv pentru marketing european al Opel. "Cu mai mult de 21.000 de comenzi solicitate din aceasta regiune, clientii nostri demonstreaza deja cit de mult indragesc noul model Corsa".
Circa 4,2 milioane de masini au fost inregistrate de pe teritoriul intregii Europe Centrale si de Est pina acum anul acesta. Circa 150.000 dintre acestea au fost modele Opel, iar trend-ul este in crestere. Numai in Rusia si Romania, vinzarile de vehicule Opel aproape ca s au dublat in perioada cuprinsa intre ianuarie si noiembrie 2006, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. In Ucraina, cifrele de vinzari au crescut chiar cu un excelent procent de 117 la suta.


Juriul a luat in considerare 13 criterii atunci cind a selectat masina cistigatoare AUTOBEST. Fiecare categorie a insemnat un numar specific de puncte, in functie de importanta sa. Cu un scor de 60 dintr un total de 240 de puncte, valoarea pecuniara a fost un criteriu foarte important. Alte aspecte regionale cheie, ce tin de reteaua de distributie, de service si disponibilitatea pieselor de schimb, consumul de combustibil, versatilitatea si capacitatea de transport au valorat cite 20 de puncte fiecare. Impreuna, aceste criterii au contat pentru mai mult de jumatate din numarul total de puncte. Alte aspecte comune tuturor tarilor europene, cum ar fi tehnologiile noi, manevrabilitatea, dinamica si compatibilitatea cu mediul inconjurator au cintarit de asemenea destul de greu in alegerea juriului. Valorind un maxim de 30 de puncte, designul a devenit tot mai important pentru clientii din aceasta regiune.
Juriul international AUTOBEST reprezinta aproape toate pietele in crestere din Europa. Organizatia este singurul juriu independent care se concentreaza pe alegerea celor mai bune produse si pe cel mai bun raport pret calitate. Juriul din acest an al AUTOBEST a inclus membri din 13 tari din regiune, acoperind o piata virtuala mai mare de 250 de milioane de oameni. AUTOBEST este cel de al doilea juriu independent ca marime din Europa. Cea de a sasea editie a ceremoniei premiilor AUTOBEST AWARDS CEREMONY va avea loc la inceputul lunii februarie 2007, in Polonia.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite