autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
salon auto iasi
15 Mai 2008
Autor: Dragos Gaspar
Foto: Liviu Chirica, ZoomArt
Masini si baschet in Polivalenta
La putina vreme dupa editia a VI-a a Expo Casa Auto, Sala Polivalenta din Iasi a fost gazda Salonului Auto Iasi, unde au expus citiva dintre dealerii reprezentativi de pe piata ieseana. Fireste ca lipsesc nume sonore, precum marcile din grupul Tester-Casa Auto, Skoda, Peugeot, Volkswagen, Audi sau Citroen, dar cei prezenti au incercat sa ofere clipe de incintare vizitatorilor.
salon auto iasi

Mega Auto Iasi a ocupat centrul Salii Polivalente si a expus Lexus intr-un stand separat de Toyota, cele doua marci pe care le reprezinta. Preluind trend-ul de la ultimele editii ale marilor saloane europene, Mega Auto a militat pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, in acest sens bazindu-se pe modelele hybrid de la Lexus, dar si pe Prius de la Toyota.

Renault a asezat noua Laguna ca virf de lance, dar si Megane F1 a atras suficiente priviri. KIA s-a bazat pe cee'd, desemnata "Masina Anului" 2008 in Romania, care a trebuit, de la doar citiva metri distanta, sa infrunte concurenta venita din partea lui Fiat 500 -- "Masina Anului" 2008 in Europa. Linga actualul rege al Europei a fost asezat vechiul Fiat 500, care si el a reprezentat un veritabil magnet. BMW si Subaru s-au asezat fata in fata pentru a da greutate acelei parti din Polivalenta, in timp ce Honda si-a asteptat potentialii clienti cu reduceri de 3 la suta din preturile afisate. Si Chevrolet s-a putut lauda cu una dintre atractiile salonului, HHR, in timp ce Opel a dezvaluit noua Zafira, iar SEAT a inchis lista expozantilor de autoturisme, pentru ca vehiculele utilitare au fost expuse in fata Palatului Culturii.


Insa unul dintre cei mai inspirati expozanti nu s-a detasat din rindul dealerilor, ci reprezinta tabara finantatorilor. Urmind practica de la Salonul International de Automobile Bucuresti 2007, Volksbank a amenajat o zona in care isi intimpina vizitatorii cu un panou de baschet. La trei aruncari libere consecutive inscrise se putea intra in posesia unui tricou, dar in respectivul colt de sala si-au incercat norocul nu doar potentialii beneficiari ai ofertelor Volksbank, ci s-au mai relaxat si reprezentanti ai expozantilor, atunci cind debitul de vizitatori le permitea si citeva minute libere.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite