autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
logan_1
15 Septembrie 2006
Dacia prezinta Noua Colectie Logan
Lansarea Noii Colectii este insotita de introducerea versiunii virf de gama Prestige, cu prezentare exterioara specifica si dotata in exclusivitate cu motorizarea 1.6 16v. Noua Colectie Logan poate fi comandata in reteaua Dacia. Preturile variaza intre 6.400 si 10.000 de euro, confirmind raportul pret/prestatii inegalabil al Logan
logan_2
logan_3

O gama si mai atractiva la interior, dar si la exterior
Un miner nou, ergonomic, pentru maneta schimbatorului de viteze, prezent de acum pe toate versiunile, aduce o tusa de modernitate suplimentara habitaclului. In materie de echipamente, Noua Colectie primeste in dotare o noua gama de aparate radio Blaupunkt cu fata detasabila si functie RDS, disponibile cu lector de casete, CD sau CD cu MP3.
Pe versiunile Laureate, Laureate Plus, Ambition si Prestige portbagajul dispune de un eleron incorporat, iar accesul este posibil cu ajutorul unui buton, eliminindu se astfel obligativitatea folosirii cheii. Stopuri tip "cristal" sint integrate in blocurile optice spate. In partea din fata, pentru versiunile mai sus mentionate, grila calandrului este de acum vopsita in intregime in culoarea caroseriei.
Aceste evolutii sint insotite de aparitia unei game noi de jante din aliaj usor, de 15 toli.


Logan Prestige: un plus de rafinament si un nou motor
Versiunea Prestige vine sa completeze virful de gama Logan. Tapiserie "Trial", ornamente specifice pentru pragurile portierelor, minere interioare de deschidere cu aspect "aluminiu satinat", consola centrala si contur al aeratoarelor "tip aluminiu", constituie tot atitea mici detalii rafinate prin care Logan Prestige se demarca de restul versiunilor.
Pe tabloul de bord, fondul cadranelor este argintiu cu zona rosie pentru turometru. Retrovizoarele exterioare dispun de un design specific si sint de asemenea vopsite in culoarea caroseriei. In plus, bandoul din partea superioara a calandrului prezinta un motiv ornamental.


1.6 16v: performante inedite in universul preturilor Logan
Provenind din gama de motoare a grupului Renault, propulsorul 1.6 16v confera modelului Logan performante inedite. Motorul dezvolta 105 CP la 5.750 rot/min si un cuplu maxim de 148 Nm la 3.750 rot/min, ceea ce ii permite versiunii Logan Prestige sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 10,2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 183 km/h. Aceste valori plaseaza Logan Prestige 1.6 16v intr o pozitie fruntasa in materie de performante dinamice printre modelele din gama sa de preturi. Insa principalul motiv pentru care motorul 1.6 16v a fost ales pentru a echipa Logan Prestige il constituie supletea sa si placerea de a conduce pe care o procura.
Cu 90 la suta din cuplul maxim disponibil inca de la 2.000 rot/min, acest propulsor se dovedeste dinamic si agreabil in functionare, oferind un comportament foarte linear, fara caderi de putere la regim jos si mediu. Datorita optimizarii lungimii colectorului de admisie si a alimentarii supapelor printr o conducta dreapta, disponibilitatea de putere este permanenta si permite in orice moment reprize bune.


Aceste rezultate nu sint obtinute in detrimentul consumului. Utilizind o distributie prin leviere cu role, aceasta versiune cu 16 supape a motorului 1.6 consuma 7,1 l/100 km in ciclu mixt, adica ceva mai putin decit propulsorul 1.6 MPI. Utilizarea unor materiale specifice (exemplu: carter de ulei cu pereti subtiri, arbore cu came tubular) contribuie la reducerea masei si la obtinerea acestor performante. Motorul 1.6 16v este cuplat la o cutie de viteze tip JH cu 5 trepte, care dispune de o sincronizare imbunatatita si de o comanda prin cablu. Aceste doua caracteristici permit o reducere a curselor manetei si o crestere a preciziei selectarii vitezelor care favorizeaza placerea de a conduce. Totodata, legatura motor/cutie a fost redefinita in beneficiul acusticii.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite