autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Luxury_Car_Show
15 Noiembrie 2007
Autor: Dragos Gaspar
Un octombrie de referinta
In luna mai, cind Bucurestiul a fost gazda exclusivistului Luxury Car Show si a lui Bucharest Challenge, nu mi-am putut ascunde pornirile invidioase din moment ce Iasul primea in aceeasi luna o banala competitie de rally-sprint si o expozitie de masini in aer liber, cu mult sub pretentiile dealerilor ieseni, cei mai multi dintre ei fiind chiar cei mai buni din Provincie. La acea ora nici nu credeam ca Iasul si-ar putea lua repejor un soi de revansa, dar iata ca tot in acest an a fost in stare sa mai recupereze cite ceva din terenul pierdut.
N-a fost vorba de vreun impozant salon auto, ca acela a fost organizat tot la Bucuresti, dar luna octombrie, in care Kimi Raikkonen si Ferari au luat totul in Formula 1, a fost cu siguranta a motorsportului, motiv pentru care si autoplay a alocat in acest numar un spatiu triplu decit de obicei la acest capitol. Salon auto asa cum scrie la carte nu se poate organiza deocamdata la Iasi in primul rind pentru ca nu exista un spatiu expozitional adecvat, insa o competitie iata ca a putut fi pusa pe roate intr-un timp record.
Primind cadou organizarea ultimei etape a Campionatului de Raliuri al Romaniei, Iasul putea pune la cale ceva de la care si altii sa poata lua notite, ori se putea discredita din plin. Faptul ca la Iasi avea sa fie stabilit numele campionului national era o motivatie cum nu se poate mai buna pentru ca intr-o luna si jumatate sa se organizeze un raliu cum poate rar se vede in Romania. Raliul Iasului Tester a fost apreciat la superlativ de toti cei implicati in aceasta cursa, plecind de la promovarea evenimentului, trecind prin calitatea traseului de concurs si ajungind la desfasurarea palpitanta a etapei. Practic, competitia a avut de toate, sare si piper din belsug, si e limpede ca Iasul va primi spre organizare o etapa si in sezonul viitor. Bucurestiul, care n-a beneficiat de aceasta ultima etapa pentru ca au aparut probleme cu licenta organizatorului, se poate uita cu invidie spre ce au reusit iesenii. Si au reusit cu banii de la Tester si ai celorlalti sponsori, dar si datorita priceperii in ale promovarii si organizarii.
Toyota Iasi Adventure Raid, penultima etapa a Campionatului National de off-road a completat un tablou pe care nu credeam sa-l vad la Iasi atit de repede. Nu s-a situat la dimensiunile Raliului Iasului Tester, dar nici n-ar trebui sa mai treaca vreo editie pina sa capete intr-adevar statura de eveniment. A ajuns deja la a cincea editie consecutiva si a contribuit la un octombrie de exceptie pentru motorsportul iesean.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite