autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
parc auto
15 Martie 2008
Autor: Dragos Gaspar
Inca un intii de luna amenintator

Intr-o vreme in care Europa isi arata, de fiecare data cind are ocazia, grija pentru mediul incurajator, varianta mioritica a taxei de prima inmatriculare, sau de poluare, sau de cum s-o mai fi chemind cunoaste o a treia interpretare. Si ce ocazie mai buna pentru europeni decit un prestigios salon auto ar fi ca sa indice ca viitorul nu mai apartine propulsiei cu combustibili conventionali?


Si zilele acestea, la Geneva, prima manifestare europeana de anvergura a anului, unde autoplay a fost prezenta, s-a putut vedea cum fiecare constructor este preocupat in felul sau de masinile viitorului. Poate este putin cam plictisitor tabloul abundind de masini ecologice, dar, ne place sau nu, spre asta ne indreptam. Iar constructorii progreseaza de la un salon la altul si fac masini tot mai ecologice mai repede decit pot lua guvernantii nostri o hotarire finala asupra taxei. Cel putin la ora la care scriu aceste rinduri nu sint prea clare lucrurile.


Ba da. Cert este ca masinile noi se vind cam ca piinea calda. Teama ca de pe 1 iulie taxa va creste considerabil ii impinge pina si pe oamenii care nu aveau prea curind in plan achizitionarea unui autoturism sa faca orice pentru a-l vedea in propria curte inainte de termenul mentionat. A ajuns data asta un fel de sperietoare, dar una totusi pozitiva. Orice masina noua inseamna citiva oameni fericiti in plus, dar si speranta ca pervazurile celor de la etajele inferioare din primul rind de blocuri de la strada nu se vor mai innegri la fiecare doua-trei zile.


Dar pina sa ne dumirim si noi ce-i cu toata miscarea asta ecologica trebuie sa mai suportam hachitele celor care ne conduc si care ne propun inca un intii de luna infiorator. Ca scumpirile sint de regula strins legate de un intii nu mai reprezinta o noutate, dar 1 iulie risca sa le intreaca pe toate. Deja s-a cam intrecut masura de cind au inceput dezbaterile despre taxa de prima inmatriculare. A trecut anul si tot nu s-a ajuns la o concluzie pe placul Uniunii Europene. Dar se pare ca ne sta in fire sa calcam de citeva ori in acelasi loc inainte de a pasi. Multumitor ar fi sa ne miscam greu, dar bine, insa parca mai degraba dam inapoi decit sa avansam.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite