autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Luxury Car Show
15 Iulie 2007
Autor: Dragos Gaspar
Bucurestiul -- cu paharul, Iasul -- cu picatura!
Bucharest Ring Challenge

Nu sint deloc un fan al locuitului in Bucuresti. Ba chiar cind ma gindesc la cit de mult timp se pierde intr-un trafic sugrumat nu pot decit sa fiu foarte multumit ca pot strabate Iasul fara efort cam in jumatate de ora. Dar de macar vreo treizeci de ori pe an tot sint un pic invidios pe bucuresteni, pentru simplul fapt ca au la picioare evenimente pe care Iasul nici macar nu poate visa ca le va gazdui prea curind.


Iar luna mai a adus mai ales pasionatilor fenomenului auto un veritabil spectacol cum n-a mai fost in Romania. Bineinteles, a avut loc la Bucuresti. In doua acte, la mica distanta unul de celalalt.
Mai intii a fost Bucharest Ring Challenge, cursele din preajma Palatului Parlamentului fiind urmarite de multe sute de mii de telespectatori din toata lumea. Chiar dac-au mai fost scapari inerente de organizare, chiar daca imaginile cu patrupedul ajuns pe pista au fost delicioase, nu se poate totusi minimaliza succesul pe care l-a avut competitia in rindurile spectatorilor. Numarul acestora putea fi considerabil mai mare daca asupra Bucurestiului nu s-ar fi abatut ploi torentiale chiar in week-end-ul ce a gazduit competitia. Important este ca Romania a plusat la capitolul imagine, ca participantii s-au aratat incintati de ce-au gasit la Bucuresti si probabil ca anul viitor se vor reintoarce cu si mai mare placere.


Dupa citeva zile de pauza, bucurestenii au putut asista la Luxury Car Show. Numai daca spunem ca unele exponate se apropiau binisor de un milion de euro si daca amintim de Ferrari, Pagani Zonda, Koenigsegg sau Spyker devine suficient de limpede cam la ce nivel s-a situat expozitia. Poate ca Bucurestiul inca nu are o locatie pe masura acestui eveniment, dar organizatorul si-a frecat bucuros miinile dupa ce a vindut mult mai multe masini decit la Budapesta, in tara lui adoptiva. Romania l-a surprins si s-a dovedit o piata primitoare si pentru masinile exclusiviste, asa ca si-a trecut repede in agenda Bucurestiul alaturi de Paris si alte destinatii importante pentru Luxury Car Show.


Invidios de-a dreptul pe bucuresteni, Iasul oferea exact in acelasi week-end cu Luxury Car Show un rally-sprint si o expozitie auto in aer liber. Daca Bucurestiul are un pahar plin, mai precis ce merita o capitala ce se vrea cit mai repede in Europa, in schimb Iasului i se cuvine mult mai mult decit picatura care i s-a oferit...

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite