autoplay
A aparut numarul 139
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
toyota_1
15 Ianuarie 2007
Masinile japoneze ramin in fruntea sondajelor de incredere
* Toyota are 21 de modele din cele 47 considerate de incredere!
toyota_2

Fabricantii japonezi domina un sondaj influent despre cele mai de incredere vehicule noi care au fost lansate, dar si General Motors si Ford s au plasat destul de sus cu noile lor modele.
Revista Consumer Reports a numit 47 de vehicule in lista sa drept cele mai de incredere pentru anul 2007. Dintre acestea, 39 provin de la constructorii japonezi, incluzind aici cele 21 de modele construite de Toyota Motor Corp.


Honda e pe 2
Honda Motor Co. se situeaza pe pozitia secunda din acest punct de vedere, cu 11 vehicule care au cistigat recunoasterea de a fi de incredere, inclusiv modelul noul lansat Fit (Jazz in Europa) hatchback.
Ford Motor Co., care incearca sa si schimbe imaginea de pierzatoare pe piata masinilor furgoneta si SUV uri, a punctat si ea bine cu citeva dintre masinile sale. Ford Fusion a depasit asteptarile revistei la capitolul cele mai impresionante modele noi, echipa de testare laudind manevrabilitatea sprintena si calatoria confortabila. Fusion si Mercury Milan, care impart aceeasi platforma, au fost numite printre cele mai de incredere masini de familie, depasind versiunile V6 ale Honda Accord si Toyota Camry. Lincoln Zephyr, care imparte si el platforma cu Fusion, a fost numit cel de al doilea sedan de incredere dupa modelul 2007 al Lexus ES 350 si inaintea modelului Azera de la Hyundai Motor Co. Ltd. si Acura TSX si TL de la Honda.
Un purtator de cuvint al Ford a spus ca punctajul de calitate ar putea ajuta la readucerea clientilor catre fabricantul american, care si a "retezat" productia si se asteapta sa fie depasita de catre Toyota drept ocupantul locului secund in clasamentul fabricantilor de masini din SUA pe anul viitor. "Cind oamenii vor merge sa vada Ford Fusion... ce vor gasi este designul indraznet si calitatea la acelasi nivel cu cele mai bune masini din lume", a spus purtatorul de cuvint Jim Cain.


Mercedes-Benz inca sufera
Versiuni noi ale Chevrolet Tahoe si GMC Yukon de la GM au ajuns in lista la categoria cele mai de incredere SUV uri mari, imediat dupa trei oferte de la Toyota: Land Cruiser, Lexus LX si Sequoia.
David Champion, care revizuieste testarile auto pentru revista, a spus ca succesul Ford si al GM se datoreaza rating-urilor initiale de incredere puternica, pe care noile modele le au sustinut, o zona unde Toyota si Honda au excelat. "Daca incep bine si ramin bune pe parcurs ramine de vazut...", a mai spus el.
DaimlerChrysler AG a fost singura companie dintre cele importante care a fost eliminata de pe lista celor mai de incredere masini. Echipa de testare a revistei a numit Dodge Caliber una dintre cele mai dezamagitoare masini noi, aducind ca argumente "un kilometraj neimpresionant" si un "interior saracacios finisat".
Mai mult, opt vehicule Mercedes Benz au fost incluse pe lista revistei cu cele mai de neincredere masini, cele mai multe ale unui brand. Champion a spus ca multe dintre problemele raportate de proprietarii de Mercedes Benz s au referit la defecte in sistemele electric, audio si de putere al masinilor. Purtatorul de cuvint al Mercedes Benz, Donna Boland, a spus ca sondajul de incredere nu reflecta cele mai recente eforturi ale fabricantului de a corecta aceste neajunsuri. "Au fost unele aspecte, dar cred ca majoritatea acestora au fost rezolvate, spre satisfactia proprietarilor".


Estimind imbunatatiri dramatice
Un total de 20 de vehicule de pe lista "rea" au provenit de pe piata americana a fabricantilor de masini, incluzind douasprezece modele de la GM, cinci de la Ford si trei de la grupul Chrysler. Purtatorul de cuvint al Chrysler, Sam Locricchio, a spus ca se asteapta ca ultimele investitii in calitate ale fabricantului de masini din anii recenti sa inceapa sa se vada abia in viitoarele sondaje de incredere. "Cred ca veti vedea unele imbunatatiri dramatice", a spus el.
Din lista de 45 de modele cel mai putin de incredere, cinci au fost de la Nissan Motor Co. Ltd., singurul fabricant japonez reprezentat in aceasta categorie.
Reprezentanti ai GM si Nissan nu au putut fi contactati in timp util pentru a comenta rezultatele.
Ghidul de cumparare a unei masini noi din cadrul revistei se bazeaza pe rating-ul de incredere al unui sondaj anual realizat online pe site ul revistei si de catre abonatii editiei tiparite. Sondajul 2006 a inclus raspunsuri despre 1,3 milioane de vehicule si a cerut cititorilor sa detalieze problemele serioase pe care le au intilnit la masinile si camionetele lor.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite