autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
x07cc_bu001cn_1
15 Septembrie 2007
Buick s-a alaturat lui Lexus in ceea ce priveste fiabilitatea
x07cc_bu001cn_2
x07cc_bu001cn_3
x07cc_bu001cn_4

Pentru prima data dupa doisprezece ani, o marca americana, Buick, rivalizeaza cu Lexus in clasamentul JD Power privind fiabilitatea, in Statele Unite. Studiul arata in aceeasi masura ca cele mai fiabile vehicule beneficiaza de o rata de "uzura" mai scazuta dupa 3 ani.


Studiul JD Power privind fiabilitatea masoara problemele intilnite de catre proprietarii initiali (53.000 pentru acest studiu) ai vehiculelor de 3 ani (modelele anilor 2004 pentru aceasta editie). Rezultatele pentru 2007 arata ca cele mai fiabile marci sint Buick si Lexus, cu o medie de 145 de probleme la 100 de vehicule vindute. Aceasta este prima data dupa 12 ani cind Lexus nu mai este singura in fruntea clasamentului. O veste buna pentru cei de la grupul GM, de care apartine marca Buick. Imediat dupa urmeaza Cadillac (detinuta tot de GM), Mercury (marca a grupului Ford) si Honda.
"Consumatorii nu sint obligati sa plateasca preturile marcilor premium pentru a avea acces la calitate si fiabilitate", spune incintat Neal Oddes, director analist pentru JD Power, notind ca cele trei marci (Buick, Honda si Mercury) din Top 5 nu sint marci premium.


Pe segment, Lexus pastreaza o lungime in avans cu 5 modele aflate in fruntea categoriilor lor (GS 300/GS430, GX 470, LS 430, LX 470 si SC430); urmeaza Toyota, cu 4 modele pe primele locuri (RAV4, Sequoia, Tacoma si Tundra). Doua recompense pentru Ford (Crown Victoria si Mustang) ca de altfel si pentru Honda (Civic si S2000). In fine, Buick, Chevrolet, Infiniti, Mazda si Scion (grupul Toyota) ajung fiecare in fruntea a cite unei categorii. In final, suprematia grupului Toyota ramine zdrobitoare, cu 10 locuri intii din 18 categorii.


Calitatea este foarte "profitabila"
Cu o fidelitate mai buna, o valoare reziduala mai buna si costuri mai scazute in garantie, calitatea isi demonstreaza valoarea, dupa cum indica JD Power. Totusi, studiul demonstreaza ca vehiculele cele mai fiabile pastreaza o valoare superioara de 15% dupa 3 ani. Deci, Scion xA (cel mai bun din categoria sa cu 207 probleme la 100 vehicule) pastreaza dupa 3 ani o valoare de 71% contra unei medii de 56% a intregii piete. Acest lucru ii da o valoare medie la 3 ani de 10.607 dolari (14.939 dolari pretul nou) fata de o cota medie care ar fi fost de 8.366 dolari. In acelasi fel, pentru distribuitori, fiabilitatea este garantia afacerii lor, intrucit un vehicul fiabil poate fi revindut de doua-trei ori in timpul ciclului sau de viata, se arata in comunicatul oficial al JD Power.


"Constructorii pot avea numeroase beneficii din producerea de vehicule fiabile, nu numai prin valoarea reziduala, scaderea costurilor de garantie si oportunitatile de revinzare, dar si dintr-o satisfactie mai mare a clientului si sporirea recomandarilor clientilor", a rezumat Neal Oddes.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite