autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
start_1
15 Noiembrie 2006
Īntīlnirea World Motor Sport Council din Barcelona a adoptat cīteva reguli sportive pentru Campionatul Mondial de F1 din 2007

Free practice
Echipele vor folosi doua masini în sesiunea de free practice. Un al treilea pilot anuntat poate folosi una dintre aceste masini în sesiuni. Cele doua sesiuni de free practice în prima zi au fost prelungite de la 60 la 90 minute fiecare.


Cauciucuri
Singurului producator de cauciucuri (Bridgestone) i se cere sa asigure cantitati si specificatii identice fiecarei echipe din campionat pe parcursul anului calendaristic. Poate asigura doar doua tipuri de cauciucuri la fiecare cursa. Cantitatea de anvelope de uscat pe care fiecare pilot le poate folosi la o cursa a crescut de la 7 seturi la 14. Un maxim de 4 seturi vor fi valabile fiecarui pilot pentru prima zi de free practice si 10 pentru restul cursei.


Motoare
Regula de un motor pentru doua curse se va aplica acum doar pentru a doua zi de free practice si ziua cursei. Motoarele omologate si folosite în ultimile doua curse din 2006 trebuie folosite în cursul sezoanelor 2007, 2008, 2009, 2010.


Safety Car
Cînd Safety Car intra pe pista, nici o masina nu are voie sa intre la pit-uri, acest lucru permitîndu se cînd s au strîns toate în spatele Safety Car. Acest lucru va împiedica alimentarea pe perioada prezentei SC pe circuit si revenirea în cursa.


Stewards
Stewards ii au voie sa aplice penalizari prin retrogradarea pilotilor la pozitia de start.


Siguranta
Un sistem GPS director, ce presupune un display luminos în cockpit la semnalele cu steaguri, se va introduce din 2007.


Reguli si pentru 2008
Pentru Campionatul Mondial din 2008 au fost aprobate urmatoarele reguli: FIA ECU sa fie prezenta la toate testele ce preced o cursa. O penalizare cu 10 locuri pe grila de start se va acorda la schimbarea motorului. O penalizare cu 5 locuri în grila se aplica la schimbarea cutiei de viteza. Rapoartele de la cutia de viteza pot fi schimbate o singura data pe cursa, sub supraveghere. Rapoarte de la cutia de viteza stricate pot fi schimbate fara a se aplica penalitati daca sînt dovezi clare de stricaciuni, iar acestea nu au fost facute deliberat. Cererea Ferrari de a fi producatorul de motoare pentru doua echipe în Campionatul din 2008 a fost acceptata.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite