autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
formula 1
15 Martie 2007
Autor: Paul Paduraru
Pilotii nu vor limitarea turatiei la 19.000

Mai multi piloti de Formula 1 si-au exprimat ingrijorarea privind inasprirea regulilor de depasire in timpul cursei, intrate in vigoare o data cu Marele Premiu al Australiei, desfasurat pe 18 martie. Mark Webber si Felipe Massa au declarat pentru revista germana Auto Motor und Sport ca vor incerca sa se opuna limitei de turare a motorului, de 19.000 de rotatii pe minut. Aceasta limita a dus la o noua era in Formula 1, una in care spectatorii incep sa se plinga de grand-prix-urile monotone. Webber, pilotul lui Red Bull, a declarat ca "performantele motoarelor sint practic aceleasi. De aceea este aproape imposibil sa te inscrii in depasirea unui monopost". Massa i-a impartasit opinia australianului si a declarat: "Acum ne lipseste acea tisnire, acea putere pentru a depasi, putere pe care o putem obtine doar printr-o turare mai mare a motorului".


Pirelli vrea modificarea dimensiunii pneurilor
Constructorul de pneuri Pirelli conditioneaza reintoarcerea in Formula 1 de cresterea dimensiunii regulamentare a pneurilor cu un inch. Surse de la Milano au confirmat ca Pirelli a iesit din cursa cu Bridgestone, pentru pozitia de unic distribuitor, din cauza faptului ca regulamentele nu au fost modificate. Francesco Gori, CEO Pirelli, a declarat ca la intilnirea lui cu inaltii oficiali FIA s-a discutat despre modificarea regulamentului privind dimensiunea pneurilor. "Daca FIA revenea la regulamentul care prevedea limitarea pneurilor la 17 inch, Pirelli ar fi intrat imediat in Formula 1", a declarat Gori.


Schumi nu afecteaza publicul german
Retragerea lui Michael Schumacher va avea un impact mic asupra popularitatii curselor de Formula 1 in Germania. Un sondaj realizat pe 500 de barbati, cu virste cuprinse intre 19 si 49 de ani, a scos la iveala ca pentru 67% dintre ei retragerea lui Schumacher nu a schimbat cu nimic interesul privind cursele de Formula 1. In cazul barbatilor cu un interes "foarte mare" si "mare" pentru F1, procentajul celor neafectati de retragerea campionului a crescut la 78%. Nick Heidfeld, pilotul german care concureaza pentru BMW, a declarat pentru ziarul Bild an Sonntag ca "fanii lui Michael ii vor duce lipsa dar cu siguranta Formula 1 nu va deveni plictisitoare".

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite