autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Dakar Series Casa Auto Iasi
15 Mai 2008
Casa Auto Iasi la cel mai important raliu desfasurat vreodata in Romania
Central Europe Rally
Dakar Series Casa Auto Iasi
Dakar Series Casa Auto Iasi
Dakar Series Casa Auto Iasi
Dakar Series Casa Auto Iasi

Casa Auto Iasi, dealer Mitsubishi Motors, a participat la ultima etapa a "Central Europe Rally" (REC), prima competitie din seria de raliuri din cadrul "Dakar Series", eveniment desfasurat pe teritoriul Romaniei si al Ungariei si care a inlocuit anul acesta traditionalul si arhicunoscutul Dakar, anulat din cauza amenintarilor teroriste.


"Echipajul" iesean format din Octavian Balan -- director executiv la Casa Auto Iasi, Dan Vasilache -  cistigator al competitiei nationale Mitsubishi Adventure Day si Bogdan Vasilache, fratele acestuia, a trait la Vezprem (Ungaria) clipe intense, cu emotii si adrenalina pe masura, alaturi de celebrele echipe Repsol Mitsubishi Ralliart, la ultima etapa din raliu, Vezprem Balaton.


Central Europe Rally a fost locul in care s au duelat anul acesta Mitsubishi, cu Peterhansel, Alphand si Roma, si Volkswagen, cu Sainz si De Villiers. Lupta a fost una foarte strinsa. Peterhansel a terminat la doar 2'01'' in spatele spaniolului Carlos Sainz (fost campion mondial in WRC), o diferenta extrem de mica dupa o competitie care a avut mai bine de 1.000 kilometri de probe speciale disputate in Romania si Ungaria.


"Am asteptat cu nerabdare sa aflam rezultatul final, care, din pacate, nu a fost cel pe care il asteptam. Am reusit totusi sa fim prezenti pe podium cu echipajul lui Stephane Peterhansel si am obtinut locul al doilea in clasamentul general. Am pierdut foarte mult in fata lui VW pentru ca adversarii nostri au avut un avantaj tehnic pe traseele care presupun acceleratii in forta la iesirile din virajele strinse, astfel ca ne a fost destul de dificil sa avem un ritm la fel de bun precum reusisem in Romania", ne-a declarat Octavian Balan, director executiv la Casa Auto Iasi.


Reprezentantii Casei Auto Iasi au fost trup si suflet alaturi de echipele Repsol Mitsubishi Ralliart pe ultima etapa de concurs, s au bucurat si au sarbatorit alaturi de cei ce acum au ocupat treapta a doua a podiumului, insa cei care au in palmares 12 victorii in Raliul Dakar, dintre care 7 consecutive.


Alaturi de binecunoscutele nume din lumea Mitsubishi Motorsport, in concurs au fost inscrise si echipaje romanesti suta la suta -  Team Dakar Romania 1 (alcatuita din Gabi Nicolae si Liviu Stan) pe un Mitsubishi L200 Taifun (clasa T1.2) si Team Dakar Romania 2 (Dan Girtofan, cistigatorul Campionatului de Raliuri al Romaniei 2007-Adi Berghea), masina de concurs fiind tot un L200, echipaje Mitsubishi alaturi de care iesenii nostri au simtit din plin gustul competitional insuflat de insasi marca reprezentata de Casa Auto Iasi.


Tot cu ocazia ultimei etape din concurs, membrii echipajului Casa Auto au experimentat postura de copiloti ai deja consacaratilor Peterhansel, Alphand si Roma, pe un traseu de 3 kilometri la unitatea militara din Vezprem. "Am avut ocazia sa fiu copilotul lui Stephane Peterhansel pe ultima proba din raliu. A fost o experienta superba, cu nivel de adrenalina maxim. Sint sigur ca cei care vor mai avea aceasta ocazie vor avea injectata marca Mitsubishi in singe. Am avut ocazia sa stam in preajma pilotilor, prilej cu care am aflat o multime de lucruri interesante. De exemplu, pe Peterhansel, ca de altfel pe toti pilotii care se respecta, rar il prinde ora 22 fara sa fi adormit.

Daca totusi n-are somn ia repede o pastila si adoarme imediat. Pilotii au nevoie de cel putin opt ore de somn pentru a face fata solicitarilor", a mentionat acelasi Octavian Balan, care a conchis: "Am fost prezenti pentru a sustine toate echipele Mitsubishi care au participat la acest raliu si in special pentru a fi alaturi de MMSP si Team Dakar Romania. Am avut mari emotii pe tot parcursul raliului alaturi de toate echipajele care au participat cu Mitsubishi si sintem multumiti de rezultatele obtinute de acestea la final. Speram ca la Dakar 2009 -- Argentina Chile -- sa fim din nou prezenti pe podium cu rezultate si mai bune".

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite