autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
rwc
15 Iunie 2006
Una Loeb, una Gronholm
Cea de a 7 a etapa a Campionatului Mondial de Raliuri, Raliul Sardiniei, s a incheiat cu victoria pilotului Kronos Citroen, francezul Sebastien Loeb. Acest raliu a insumat 18 probe speciale desfasurate pe parcursul a trei zile.
Prima zi a fost pornita in forta de catre pilotul Ford, Marcus Gronholm, care a cistigat primele trei probe speciale si a obtinut un avantaj de 40 secunde in fata urmatorului clasat. Sebastien Loeb are un start slab si nu reuseste sa urce mai sus de pozitia a treia. Probele a patra si a cincea le cistiga Loeb si se apropie de finlandez, la sfirsitul zilei, la 35,4 secunde.
Prima proba din cea de a doua zi o cistiga Gronholm si dovedeste ca inca este in forma si nu trebuie neglijat, mai ales pe macadam. Pe proba speciala 8, Marcus se intilneste din nou cu ghinionul si loveste un bolovan care ii avariaza masina si este obligat sa abandoneze din postura de conducator. Din acest moment Loeb preia conducerea si are un ecart linistitor de mare fata de urmatorul clasat. Sebastien incheie cea de a doua zi in conducere la mai mult de doua minute fata de pilotul Ford, Mikko Hirvonen.
Ultima zi a fost una cu multi cistigatori de probe speciale, dar o zi in care Sebastien Loeb a facut o cursa de siguranta, neriscind nimic si adjudecindu si astfel victoria fara probleme.
Marcus Gronholm obtine la Raliul Greciei cea de a treia victorie in acest sezon, dar Sebastien Loeb a pierdut doar doua puncte, el terminind pe locul 2. Mikko Hirvonen obtine al doilea podium consecutiv dupa Sardinia si urca pe locul patru in clasamentul general la piloti. El se afla cu un punct in fata lui Manfred Sthol si Petter Solberg, amindoi la egalitate cu 20 de puncte.
Ultima proba a celei de a doua zi in Raliul "Acropolis" s a dovedit a fi cea mai dramatica. Pilotul echipei BP Ford, Marcus Gronholm, a terminat speciala reusind sa se mentina pe prima pozitie la general, in vreme ce unul din principalii sai adversari, Petter Solberg, a abandonat pe sectorul de legatura catre ultima speciala. Acesta se afla pe sectorul de legatura, mergind spre startul pe ultima speciala, cind o masina i a aparut pe contrasens si a fost nevoit sa iasa in decor pentru a evita un accident frontal, moment in care a lovit o piatra si a fost fortat sa abandoneze. Liderul echipei Subaru WRT, Petter Solberg, a devenit cel mai tinar pilot din istoria Campionatului Mondial de Raliuri care atinge pragul de 100 de participari in aceasta competitie.
Sebastien Loeb a avut parte de o explozie de cauciuc la doar 1 km de start si a pierdut timp pretios si desi s a mentinut inca pe pozitia secunda la general a avut un timp mai slab cu un minut si 22,1 secunde decit Gronholm.
Situatia in clasamentele generale dupa Raliul Greciei este urmatoarea: clasament piloti -- 1. S.Loeb (74 puncte), 2. M.Gronholm (45), 3. D.Sordo (33), 4. M.Hirvonen (21), 5. M.Stohl (20), 6. P.Solberg (20), clasament echipe -- 1. Kronos Total Citroen (96), 2. BP Ford WRT (81), 3. Subaru WRT (63), 4. OMV Peugeot Norway (41), 5. Stobart VK Ford WRT (17), 6. Red Bull Skoda (11).
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite