autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Sebastien Loeb
15 Decembrie 2007
Pentru a patra oara, Sebastien Loeb!

Raliul Marii Britanii, ultima etapa din Campionatul Mondial 2007, a fost cistigat de finlandezul Mikko Hirvonen (Ford Focus), insa campion mondial a devenit francezul Sebastien Loeb (Citroen C4), aflat la al patrulea titlu consecutiv. La constructori, Ford isi asigurase deja victoria in acest sezon, aparindu-si cu succes titlul cucerit editia trecuta.


In ultima cursa din 2007, echipajul Claudiu David/Mihaela Beldie a abandonat cu motorul in flacari. "Totul s-a intîmplat pe prima proba din ziua a doua. Cind am simtit fumul l-am atentionat pe Claudiu, dar nu a oprit. I-am mai spus o data, dar nici atunci nu a vrut sa opreasca. A tras pe dreapta doar cînd nu mai puteam sa citesc dictarea din cauza fumului", a spus Mihaela Beldie, copilotul echipajului OMV Bixxol.


Inaintea abandonului, Claudiu David si Mihaela Beldie ocupau locul 19 in clasamentul P-WRC si au plecat hotariti sa termine Raliul Marii Britanii in top 10. "Am mers mai prudent in prima zi deoarece nu eram obisnuit deloc cu conditiile meteo de aici. Din cauza cetii nu vedeam absolut nimic in fata si trebuia sa ma bazez doar pe dictare. In ziua a doua am plecat hotarit sa ruperez timpul pierdut _i s_ ajungem în top 10. Din p_cate, motorul a cedat _i am fost nevoi_i s_ abandon_m", a spus Claudiu David la sosirea în parcul de service.
Echipa OMV Bixxol a sperat, pîn_ în ultimul moment, c_ poate s_-i retrimit_ pe Claudiu David _i Mihaela Beldie în curs_, gra_ie regulamentului super rally, dar defec_iunile la motor au fost ireparabile. "Am sperat pîn_ în ultima clip_ c_ vom putea lua startul în ziua a treia. Aceasta a fost ultima noastr_ curs_ din 2007 _i nu voiam s_ se termine cu un abandon. Acum nu ne mai r_mîne decît s_ ne concentr_m pe sezonul viitor", a ad_ugat David.
Claudiu David _i Mihaela Beldie au fost spectatori pe ultimele patru probe din Raliul Marii Britanii. "Am constatat acum c_ nu este deloc u_or s_ fii spectator aici. Condi_iile meteo sînt îngrozitoare, dar m_car noi sîntem în ma_in_. Tocmai de aceea vrem s_ le mul_umim tuturor celor care ne-au sus_inut aici, de pe marginea probelor _i desigur celor care au fost al_turi de noi pe tot parcursul sezonului 2007, sponsorilor _i prietenilor no_tri", au spus la final Claudiu David _i Mihaela Beldie.
Sebastien Loeb cî_tigase Raliul automobilistic al Irlandei, penultima etap_ a Campionatului Mondial WRC edi_ia 2007. Loeb a încheiat cursa cu un avans de 53''4/10 fa__ de coechipierul s_u de la Citroen, spaniolul Dani Sordo, cei doi fiind urma_i de reprezentan_ii echipei Ford, finlandezii Jari-Matti Latvala _i Mikko Hirvonen, sosi_i la 1'48''2/10, respectiv 2'17''7/10. Cu o etap_ înainte de încheierea sezonului, Loeb trecea în fruntea clasamentului general al pilo_ilor, avînd un avans de 6 puncte fa__ de fostul lider, finlandezul Marcus Gronholm (Ford Focus), care abandonase în prima zi a Raliului Irlandei, în urma unei ie_iri în decor. Francezului îi era suficient_ o clasare pe locul 5 în ultima etap_ a sezonului pentru a intra în posesia celui de-al patrulea s_u titlu consecutiv de campion mondial de raliuri.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite