autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
loeb
15 Aprilie 2008
Goooool pentru Loeb si Citroen!

Sebastien Loeb, Daniel Elena si Citroen C4 WRC au supravietuit celor trei zile de ceata, ploaie si conditii teribile de pe probele speciale din Argentina si au cistigat pentru a patra oara raliul din America de Sud. In urma acestui rezultat, Loeb, care l-a avut copilot pe o proba speciala pe Diego Armando Maradona, a urcat pe prima pozitie in clasamentul general al pilotilor, iar Citroen a redus diferenta la doar trei puncte fata de liderul din clasamentul constructorilor.

Mikko Hirvonen a condus in primele patru probe speciale ale raliului, insa abandonul l-a scos din cursa pentru primul loc, el reusind, in cele din urma, sa aduca puncte pretioase pentru echipa sa. Chris Atkinson (Subaru) a reusit un remarcabil loc secund, spre deosebire de coechipierul sau, Petter Solberg, care a abandonat in prima speciala a celei de-a treia zile de intrecere, din cauza unor probleme la sistemul electric. Abandonul lui Solberg a survenit in momentul in care norvegianul se afla pe locul al doilea.


Loeb si Elena triumfasera, pentru a treia oara consecutiv, si in Raliul Mexicului, care a precedat Raliul Argentinei. Dupa incidentul din Suedia, unde a avut cistig de cauza Jari Matti Latvala (22 ani), de la Ford, Loeb a rulat ceva mai prudent si si-a trecut un nou succes in palmares.


Dupa patru etape, Loeb (30 puncte) deschide clasamentul general al pilotilor, devansindu-i pe podium pe Hirvonen (25) si Atkinson (22), in timp ce la constructori lider ramine (44 puncte), urmat de Citroen (41) si Subaru (33).


comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite