autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
gronholm
15 Decembrie 2006
Dubla Gronholm si Ford cistiga titlul mondial la constructori
ford

Fara greseli pe parcursul cursei, Marcus Gronholm cistiga Raliul Noii Zeelande, penultima etapa a sezonului, si impreuna cu colegul sau de echipa -  al doilea clasat -  Mikko Hirvonen reuseste sa aduca titlul mondial in clasamentul constructorilor pentru Ford.
"Foarte bine, fantastic", a spus cistigatorul. "Intreaga echipa este foarte fericita. Sa cistigi titlul cu o masina noua este o dovada excelenta de fiabilitate".


"Ma simt fantastic sa fac parte din aceasta echipa. Este minunat ca am putut face asta", a adaugat Mikko Hirvonen.
Raliul Noii Zeelande a fost dominat de la start pina la sosire de catre Ford, Gronholm si Hirvonen obtinind primele doua pozitii, dupa ce au cistigat 13 speciale din totalul de 17. Titlul obtinut reprezinta o consolare pe masura dupa ratarea in Australia a sanselor la trofeul pilotilor, adjudecat de Sebastien Loeb, iar marca americana a cistigat al 7 lea raliu in 2006.
Marcus Gronholm a dominat si ultima etapa, Raliul Marii Britanii, competitie disputata pe drumurile din Tara Galilor. "E un pic frustrant sa termin la un singur punct in spatele lui Seb (n.r. -- Loeb). Greseala din Australia m a costat titlul mondial, dar asta a fost".


Victoria finlandezului a adus motive speciale de bucurie pentru echipa sa, Ford cistigind competitia din Marea Britanie pentru prima data in ultimii 27 de ani.
Lupta pentru locul doi din Insula, dusa in primele doua zile intre austriacul Manfred Stohl, invinsul lui Titi Aur la OMV Rally Show, si norvegianul Petter Solberg, s a incheiat dupa a doua etapa a zilei, cind Solberg a facut o pana si a pierdut secunde pretioase.
Iata cum arata primele cinci pozitii in clasamentul final al constructorilor: 1. Ford BP (195 puncte), 2. Citroen Kronos (166), 3. Subaru WRT (106), 4. Peugeot Norway (88), 5. Ford Stobart VK (44).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite