autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
citroen_loeb
15 Iulie 2007
Autor: Paul Paduraru
Calendar de 12 etape din 2009

Reuniunea Consiliului Mondial al Sportului a confirmat la sfirsitul lunii trecute ca in 2009 numarul etapelor de campionat mondial de raliuri se va reduce de la 16 la 12. Acest lucru inseamna ca din totalul de 24 etape vor fi selectate 12, iar calendarul va fi decis dupa o formula de rotatie a etapelor. Nu s-a specificat insa ce se intimpla daca nu vor exista 24 etape disponibile si daca unele raliuri "de elita" vor ramine in permanenta in calendar. Alte propuneri privesc automobilele participante in 2012, care vor fi cu tractiune integrala, motor supraalimentat cu turbocompresor, dezvoltate de la platforma actuala a grupei N si Super 2000.
Michelin paraseste WRC


Sansa ca Michelin sa ramina implicat in WRC a fost spulberata de FIA, care a anuntat ca ultimul loc ramas disponibil, adica echiparea automobilelor din Junior Rally Championship, a fost atribuit tot lui Pirelli. Federatia internationala a mai confirmat ca Shell va ramine furnizorul de combustibil in WRC pina in 2010. Anul viitor benzina va fi la fel ca si in acest sezon, dar din 2009 va trebui sa indeplineasca normele de bio-benzina de generatia a doua.
Xtrac se implica in Super 2000


Compania Xtrac a anuntat ca se va implica in pregatirea transmisiilor pentru automobilele Super 2000, ca urmare a deciziei FIA de a renunta la obligativitatea utilizarii pieselor originale. Xtrac va produce o cutie de viteza secventiala cu 6 trepte inainte, cu 25 de rapoarte diferite omologate si care trebuie sa reziste obligatoriu 2.000 km dupa specificatiile FIA.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite