autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
formula_1_r
15 Mai 2006
Un an nebun, nebun, nebun...
formula_1
Campionatul de Formula 1 pe 2006 se anunta a fi unul dintre cele mai interesante din ultimii ani. Renault a ramas lider in ceea ce priveste performanta, iar Honda si McLaren sint foarte aproape. Ferrari e in revenire, iar Williams pare hotarita sa calce pe urmele lor.
Dupa prima etapa, desfasurata in Bahrein, echipele ce vor avea un cuvint de spus in acest sezon sint Renault, Ferrari, McLaren si Honda, dar lucrurile nu sint clare in ceea ce priveste care dintre aceste echipe este cea mai puternica per total. Mai este si Williams, care, dintre tot restul echipelor, arata ca fiind cea mai mare amenintare pentru cele 4 din top.
Cu "dubla" obtinuta in Malaezia, Renault si a asigurat un avans solid, mai ales la constructori. Pentru francezi, este un eveniment istoric, fiind doar a doua dubla din istoria echipei, prima avind loc in urma cu 24 de ani, inainte de retragerea echipei din Formula 1. Giancarlo Fisichella a condus cursa intr o maniera autoritara, obtinind a treia victorie a carierei.
|i dupa cea de-a treia etapa, desfasurata in Australia, Alonso si Renault par a se plimba prin campionatul Formulei 1 ca la ei acasa. In afara de ocazionalele ghinioane ale lui Fisichella, echipa franceza da clasa celorlalte echipe precum o facea Ferrari acum citiva ani. Mai rau pentru campionat este ca Renault nu are, inca, un oponent puternic si constant. McLaren se straduie sa fie acel oponent, dar sirul de accidente si necazuri mecanice cu care se confrunta echipa nu ajuta spectacolul. Cit despre Honda, probabil ca se intreaba deja daca schimbarea lui Sato cu Barrichello a fost o idee buna. In tabara Ferrari este liniste... Dar asta pina in etapa a IV-a, cind, in San Marino, Michael Schumacher si a trecut in palmares a 85 a victorie (a saptea obtinuta pe circuitul de la Imola), cu o zi dupa ce a batut recordul de pole-position uri al lui Ayrton Senna. Chiar inainte de ultima sa oprire la boxe, germanul a rezistat citorva atacuri din partea mai tinarului sau rival, Alonso, facind fata unei presiuni sustinute din partea spaniolului pe ultimele 20 de tururi, dupa iesirea de la realimentare.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite