autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
renault_1
15 Noiembrie 2006
Sezonul Renault

Dupa cum s a terminat acest campionat, Renault o sa aiba mult de furca anul viitor. Exceptînd problema din calificari, performanta pachetului Ferrari a fost umilitor de dominanta. Bineînteles, acest lucru poate fi pus si pe seama faptului ca inginerii Scuderiei stiau ca motorul adus în Brazilia va fi la prima si ultima sa cursa, drept urmare si au permis sa îl duca la limita maxima. Nu mai sînt multe de spus despre Renault. A cîstigat pe merit, prin performanta demonstrata înca din primele curse si prin faptul ca a fost cea mai fiabila si constanta echipa pe durata întregului sezon.

Pentru anul viitor îl va pierde pe Alonso si cu siguranta titularizarea lui Kovalainen va fi o mare provocare, nu atît din punct de vedere al campionatului la Constructori, cît din punct de vedere al Titlului la Piloti. Cine va fi candidatul echipei la Titlul Mondial? Un pilot la primul sau an de curse în Formula 1 sau un veteran care a fost permanent dominat de Alonso în ultimii doi ani? Fisichela nu a aratat ca poate face fata stresului, iar cedarea în fata lui Michael îi va aduce multe critici. Per total... a fost un sezon excelent. Certuri precum aceea avînd ca subiect eleroanele flexibile, sau amortizorul de vibratii al Renault sau chiar si scandalul cauzat de Michael Schumacher la Monte Carlo ar fi putut fi evitate.

Dar batalia a durat pîna în ultima clipa, iar Ferrari, desi nu a reusit sa cîstige pîna la urma, a revenit dintr o prapastie aparent nesfîrsita, dîndu le frisoane celor de la Renault, care doar cu greu si cu destul de multa sansa au reusit sa înhate un nou titlu mondial. Ca si anul trecut, lipsa de fiabilitate a adversarilor le a adus aurul francezilor si lui Fernando Alonso. Dar totusi, bravo Renault! Pentru ca a învatat lectia pe care Ferrari le a administrat o tuturor echipelor din Formula 1 între 2002 si 2004.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite