autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
schumi
15 August 2006
Autor: Paul Paduraru
Schumi-show si surpriza Button

Cind parea ca actualul campionat va deveni doar o plimbare de sanatate pentru Alonso, iata ca M.Schumacher face ce stie el mai bine, spectacol, cistiga curse si doboara record dupa record (este primul pilot care cistiga de 8 ori pe acelasi circuit).
Cursa de la Magny Cours, terenul de casa al Renault, a devenit locul unde Ferrari a aratat ca noua masina da randamentul scontat si doar schimbarea strategiei din mers a lui Alonso a facut ca acesta sa ocupe treapta a doua a podiumului in dauna lui Massa. Brazilianul s a achitat cu succes de sarcina de locotenent, tinindu l in spate pe Alonso pina la intrarea la primul schimb de pneuri si realimentare, si aducind puncte pretioase echipei in lupta pentru titlul la constructori.


Cursa de la Hockenheim, Marele Premiu al Germaniei, a inceput cu Raikkonen in pole position si cu Schumacher pe urmele lui, Alonso nereusind in calificari decit locul 7, insa finlandezul a intrat destul de repede la realimentare, pierzind prima pozitie. Apoi a reinceput recitalul Schumacher, cu Massa in spatele lui, aducind aminte de vremurile in care Ferrari domina autoritar orice cursa. Alonso a fost sters, terminind abia al 5 lea, nereusind sa se apropie de cei din fata sa si pierzind puncte pretioase. Pe pozitia a treia a podiumului a venit totusi Raikkonen, desi a ales o strategie cu 3 opriri la boxe.


Un Grand Prix maghiar dramatic si neprevazut l a gasit pe Jenson Button si Honda luind steagul in carouri si victoria intr o zi in care liderii campionatului, Fernando Alonso si Michael Schumacher, au ratat amindoi. Numai patru masini au terminat toate cele 70 de ture intr o cursa plina de incidente, care a vazut actiune inca de la inceput si pina la penultima tura. Cei 22 de soferi s au trezit cu sunetul ploii batind in geamurile ferestrelor de la hotel. Ploaia a continuat sa cada pina cu 20 de minute inaintea startului cursei. La start, Schumacher si Barrichello au parut ca au ales optiunea intermediara de alegere a cauciucurilor. Cursa s a anuntat a fi un amalgam de uzura, alegere a cauciucurilor si putin noroc.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite