autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
WRC
15 Mai 2008
Schimbare de lider

Ideea de Asia se aplica si in cazul Campionatului Mondial de Raliuri. Acest lucru este scos in evidenta si de desfasurarea, in premiera pentru WRC, a Raliului Iordaniei, etapa a circuitului care a dus si la schimbarea liderului in ierarhie. Astfel, Sebastien Loeb, care tinteste al cincilea succes consecutiv, s a vazut batut de traseul de linga Marea Moarta si a trebuit sa abandoneze. A profitat de aceasta finlandezul Mikko Hirvonen, care a cistigat in Iordania si a trecut pe primul loc in clasament, lucru demn de remarcat pentru un pilot care, pina in acest sezon, a fost in umbra lui Marcus Gronholm, dar care demonstreaza ca are valoare.

Desigur, intrecerea la raliuri este doar la o treime din desfasurarea sa, si Loeb are timp sa revina. Cu atit mai mult cu cit, in cursele pe care le a terminat, a fost invingator. Asadar, pina la sfirsitul lunii mai, francezul poate sa revina. Cu atit mai mult cu cit are doua curse la indemina, europene: Sardinia si Acropole.
Clasamente generale: 1. Miko Hirvonen (Ford Abu Dhabi Rally Team, 35 puncte), 2. Sebastien Loeb (Citroen, 30), 3. Chris Atkinson (Subaru, 28), 4. Jari Matti Latvala (Ford, 18), 5. Daniel Sordo (Citroen, 17), 6. Gigi Galli (Ford, 12) -- piloti, respectiv 1. FORD ABU DHABI (57 puncte), 2. CITROEN TOTAL (50), 3. SUBARU WORLD RALLY TEAM (39) -- constructori.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite