autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
wrc
15 Mai 2006
Palpitant duel intre Loeb si Gronholm

In primele sase etape ale Campionatului Mondial de Raliuri s-a dus o lupta strinsa intre Sebastien Loeb si Marcus Gronholm, din care francezul a iesit invingator in ultimele patru curse desfasurate.
Cu toata ofensiva dusa de Sebastien Loeb, Marcus Gronholm si Ford au reusit sa invinga in Raliul Monte Carlo 2006. Constructorul american obtine astfel primul succes in Principat dupa 10 ani si primul in WRC dupa o pauza de aproape 2 ani.
Dupa doua saptamini, Gronholm si navigatorul sau Timo Rautiainen au reusit cea de a 50 a victorie de raliu pentru Ford in Raliul Suediei pe o masina Ford Focus RS World Rally Car. Finlandezul a condus de la inceput pina la sfirsit in ce a de a doua runda a Campionatului Mondial de Raliuri facindu si cadoul perfect pentru cea de a 38 a aniversare.
Ultima proba speciala din Raliul Mexicului Corona 2006 s a incheiat cu victoria lui Manfred Sthol, pilot la OMV Peugeot Norway. La general, Loeb ramine pe primul loc si reuseste sa cistige pentru prima oara in acest sezon, dupa o lupta palpitanta cu Petter Solberg (Subaru) pina in ultima proba speciala.
Loeb a cistigat la Raliul Cataluniei prima etapa de asfalt autentic din 2006. Francezul a terminat raliul cu un avans de 48,2 secunde fata de urmatorul clasat, Dani Sordo, spaniolul pilotind la rindul sau tot o masina Citroen Xsara WRC.
Ultima zi din "Turul Corsicii", a V-a etapa, s a terminat la fel cum a inceput, cu Loeb lider autoritar. Francezul s a instalat la conducere inca din prima speciala si nu a mai cedat aceasta pozitie pina la final, desi nu a mai cistigat toate probele speciale, asa cum a facut in 2005.
Loeb si a adjudecat la Raliul Argentinei cea de a patra victorie consecutiva, terminind cu un ecart de 44,6 secunde in fata urmatorului clasat, Solberg. Acesta din urma a fost penalizat cu 10 secunde in penultima proba speciala din cauza unui start furat.

Dupa consumarea a sase etape, partea superioara a clasamentului pilotilor se prezinta astfel: 1. S.Loeb (56 de puncte), 2. M.Gronholm (35), 3. D.Sordo (24), 4. P.Solberg (18), 5 M.Stohl (18), 6. G.Galli (11). Pe echipe, situatia este urmatoarea: 1. Kronos Total Citroen (69), 2. BP Ford WRT (57), 3. Subaru WRT (51), 4. OMV Peugeot Norway (31), 5. Stobart VK Ford WRT (15), 6. Red Bull Skoda (11).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite