autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
15 August 2007
Autor: Paul Paduraru
Formula 1
Victorie fara emotii pentru Hamilton

Britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a cistigat Marele Premiu al Ungariei de Formula 1, a 11-a din cele 17 etape ale Campionatului Mondial, disputat pe circuitul Hungaroring, de linga Budapesta. Plecat din pole-position, in urma declasarii coechipierului sau Fernando Alonso, Hamilton, a rezistat presiunii finlandezului Kimi Raikkonen (Ferrari), sosit al doilea. Pe locul trei s-a clasat germanul Nick Heidfeld (BMW Sauber).

Hamilton a cistigat astfel al treilea Mare Premiu din cariera sa si-si mareste astfel avansul in clasamentul pilotilor fata de coechipierul sau, spaniolul Fernando Alonso, sosit al 4-lea. Insa, in urma deciziei Federatiei internationale de automobilism (FIA), echipa lor nu va putea sa profite de punctele obtinute in campionatul constructorilor.
Precedenta etapa, Marele Premiu al Europei, de la Nurburgring, a fost una nebuna, pe o ploaie torentiala si cu noua abandonuri. Massa a condus tot timpul. Degeaba, pentru ca in coasta lui era Alonso. Logic, a urmat atacul cu 5 tururi inainte de final. Rotile celor doua masini s-au atins, dar spaniolul a iesit cistigator.


Primele pozitii din clasamentul general al pilotilor arata astfel: 1. Hamilton (80 puncte), 2. Alonso (73), 3. Raikkonen (60), 4. Massa (59), Heidfeld (42). La constructori, McLaren-Mercedes (138) poate fi amenintat doar de Ferrari (119).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite