autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Raliului din Norvegia
15 Martie 2007
Autor: Paul Paduraru
Ford, in frunte dupa Norvegia

Echipa de raliuri BP-Ford a preluat conducerea Campionatului Mondial de Raliuri dupa victoria categorica obtinuta in cadrul Raliului din Norvegia, la volanul impresionantului Focus RS WRC, finalizind cursa pe pozitiile 1 si 2. Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen au condus cursa pe intregul parcurs, obtinind victoria cu 9,5 secunde inaintea finlandezilor Marcus Gronholm si Timo Rautiainen. A fost cel de-al doilea succes inregistrat de echipa BP-Ford la doar o saptamina dupa triumful lui Gronholm din Suedia, impingind echipa de campioni mondiali Ford si mai sus in clasament, la o diferenta de 16 puncte dupa trei din cele 16 probe.

Gronholm a preluat conducerea in clasamentul pilotilor, la patru puncte diferenta fata de Hirvonen. In cele trei zile de condus in conditii dure, prin padurile de linga Kongsvinger si dealurile din jurul localitatii Lillehammer, masinile Focus RS s-au comportat impecabil, iar pilotii au dat dovada de o indeminare desavirsita. Acestia s-au confruntat cu zapada depusa in strat gros, gheata, ceata si ploaie de-a lungul celor 18 probe totalizind 355,99 km. Cei doi au reusit sa se mentina pe primele doua locuri inca de la primul kilometru parcurs.


Gronholm se poate mindri cu obtinerea unui loc pe podium la toate cele trei raliuri ale sezonului actual. "Sint in fruntea clasamentului pilotilor si echipa BP-Ford conduce clasamentul constructorilor. Mai bine nici ca se putea", afirma acesta.
Primele pozitii in clasamentul general al pilotilor sint ocupate, in ordine, de Gronholm (24 puncte), Hirvonen (20), Loeb (18) si Stobart (16), in timp ce ierarhia constructorilor este deschisa de BP-Ford (44), urmat de Citroen Total (28), Stobart VK M-Sport Ford (16), Subaru (15) si OMV Kronos Citroen (14).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite