autoplay
A aparut numarul 139
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
10374_Mitsubishi_Constantin_Aur
15 Noiembrie 2006
Constantin Aur cīstiga Cupa Mitsubishi si titlul de campion national absolut

Ultima runda a Cupei Mitsubishi Lancer editia 2006 a oferit un spectacol final pe masura asteptarilor.
Fara sa si faca prea multe gînduri în privinta victoriei din cupa, Constantin Aur si Adrian Berghea au mizat pe cartea strategiei si au reusit sa si îndeplineasca obiectivul propus înainte de start. Astfel, cei doi au sacrificat batalia pentru victorie si s au concentrat doar asupra duelului cu Claudiu David si Mihaela Beldie, principalii contracandidati în cursa pentru titlul de campion absolut.


Si, desi au fost depasiti de "juniorii" echipei OMV, cei doi si au asigurat obtinerea titlului cu ajutorul lui Dan Gîrtofan si a lui Bogdan Marisca, clasati pe primele doua locuri ale clasamentului general. Dupa doua abandonuri consecutive, Bogdan Marisca si Sebastian Itu au avut o evolutie de exceptie, Mitsubishi ul lor terminînd la numai 5,8 secunde de învingatorul clasamentului general. Una peste alta, victoria din cupa i a ajutat pe cei doi sa mai cîstige un loc în clasamentul final, unde au devansat echipajul Romulus Preda-Mihai Sandu.


Clasat pe locul secund, Claudiu David si a trecut în cont pozitia a doua în Cupa Mitsubishi, în timp ce ocupantul locului trei, Constantin Aur, devine cel de al doilea cîstigator al trofeului pus în joc de Mitsubishi.
Clasati pe pozitia a patra, Alexandru Pitigoi si Botond Csomortani au obtinut punctele necesare revenirii pe podiumul cupei, acolo unde bucuresteanul s a aflat si în editia precedenta. Ultimele locuri aducatoare de puncte au revenit echipajelor Catalin Cismaru-Gabi Lazar si Vlad Terzi-Larentiu Mandu. Aflat pe teren propriu la ultima evolutie în campionat, Mihai Leu a fost constrîns sa abandoneze din cauza problemelor de transmisie. Aceeasi soarta au avut o si perechile Romulus Preda- Mihai Sandu si George Morar-Alexandru Tamasescu.


Dupa un sezon de exceptie, în care si au adjudecat patru victorii în cele opt etape ale campionatului, dar si 16 podiumuri din 24 posibile, pilotii Mitsubishi au ocupat sapte din primele noua locuri în Campionatul de Raliuri al României. Un rezultat care nu mai are nevoie de nici un comentariu, marca celor trei diamante fiind liderul incontestabil al competitiei.
Clasamentul final al Cupei Mitsubishi Lancer 2006 arata astfel: 1. Constantin Aur (127 puncte), 2. Claudiu David (118), 3. Alexandru Pitigoi (77), 4. Bogdan Marisca (70), 5. Romulus Preda (69), 6. Vlad Terzi (56), 7. Catalin Cismaru (36), 8. Mihai Leu (34), 9. George Morar (27), 10. Sorin Badea (27).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite