autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Claudiu David
15 Noiembrie 2007
Claudiu David - locul 12 in Raliul Japoniei

Echipajul format din Claudiu David si Mihaela Beldie a terminat Raliul Japoniei pe locul 12, categoria rezervata modelelor de productie (P-WRC). La general, echipajul romanesc s-a clasat pe 31. Spargerea diferentialului spate, intr-un moment in care ocupau locul 7 la categoria lor, i-a impiedicat pe cei doi sa adune primele puncte in clasamentul P-WRC. "A fost cel mai frumos raliu din cariera. Fiecare kilometru de proba speciala inseamna o experienta in plus pentru noi si cu siguranta asta se va vedea la participarile viitoare", a spus David. "Am fost la doua probe speciale de primele puncte in mondialul de raliuri.

Mai am o sansa in Marea Britanie si voi face tot posibilul sa ma intorc de acolo cu punctele pe care le-am pierdut aici", a adaugat Claudiu David. Urmatoarea prezenta in mondialul de raliuri pentru echipajul OMV Bixxol este programata in perioada 30 noiembrie -- 2 decembrie, in Raliul Marii Britanii. Cei doi au mai participat in sezonul acesta si la Raliul Argentinei.

Raliul automobilistic al Japoniei s-a incheiat la Obihiro cu victoria pilotului finlandez Mikko Hirvonen (Ford Focus), in timp ce favoritii Gronholm si Loeb au abandonat din motive tehnice. Gronholm se mentine lider in clasamentul general, la doar patru puncte in fata lui Loeb.
Cu o etapa in urma, Loeb (Citroen C4) cistigase cea de-a 51-a editie a Raliului automobilistic al Frantei-Turul insulei Corsica, a 13-a din cele 16 etape ale Campionatului Mondial WRC. Loeb a reusit sa-l devanseze cu 23,7 secunde pe Gronholm (Ford Focus), pozitia a treia, la 44,3 secunde, fiind ocupata de Sordo.
A fost cea de-a 35-a victorie din cariera lui Loeb, record absolut in WRC.


comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite