autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Schumacher
15 Ianuarie 2007
Capat de drum pentru Michael Schumacher
Chiar au trecut 15 ani de cind Michael Schumacher si a inceput cariera sa in Formula 1 ca pilot de schimb pentru Bertrand Gachot in Grand Prix ul Belgian? A facut Schumi, asa cum il numesc fanii, mai mult pentru a si intari pozitia in cartile despre istoria F1 mai mult decit orice alt pilot din istorie? Iubit sau urit, nu conteaza. Faptele si recordurile lui deosebite vorbesc singure
-- Michael, aveai idoli cind bateai pistele de karturi?
-- De fapt, in vremurile acelea cind faceam karting, chiar aveam. Era un tip Stefano Modena, un mare pilot de karting, care insa n a reusit sa ajunga in F1. Mai mare fan eram al lui Tony Schumacher, portarul, nu numai pentru ca era un mare portar -  eu eram interesat si de fotbal -  dar si pentru ca avea acelasi nume ca mine! Am devenit faimos la scoala zicind ca este unchiul meu.
-- Ce masini de strada conduci acum?
-- Surprinzator, Ferrari uri.
-- Care e masina ta zilnica?
-- Sint foarte indragostit de noul model 430; e o masina frumoasa. Noul 599 iese pe piata, am facut teste serioase cu modelul acela, nu am inca una si sint un pic in urma clientilor din punctul asta de vedere. Pentru familie folosim cel mai des un Fiat Multipla.
-- Ai vreo masina veche?
-- Da. De fapt, presedintele nostru mi a dat un Fiat 500, pentru ca prima mea masina cind aveam 8 ani era un Fiat 500. Era una rosie. Si intr o zi el a auzit povestea si a aparut cu ea.
-- Ce faci in timpul liber, care sint hobby urile tale?
-- Fotbalul e o mare pasiune de a mea. Sa ma uit, sa joc. Motociclete. Aventuri, iubesc toate felurile de aventura.
-- Ce motociclete ai?
-- In principal Harley.
-- Ai spus mereu ca Spa este circuitul tau favorit si ca ai avut citeva curse grozave acolo de a lungul anilor. Care iese in fata? -- Prima mea cursa. Scuze, prima mea victorie, pentru ca prima mea cursa a fost de 500 metri.
-- Ai o relatie cu Alonso, sau este virsta si diferenta dintre generatii prea mare?
-- Sintem foarte diferiti. Il respect, dar sintem foarte diferiti. Singurul lucru pe care il avem in comun este ca ne place la amindoi fotbalul. De obicei jucam joia si ne distram. Ocazional, Fisichella mai vine si joaca cu noi. Deci cam asta e singurul lucru in comun pe care l avem, altfel n am iesi impreuna.
-- Ce fel de sofer de strada esti?
-- Mai intii, daca vad ca cineva intimpina dificultati, mai degraba sint prudent in privinta lui, n are rost sa ma dau mare ca eu sint mai bun. E complet aiurea, n am atitudinea asta deloc. Dar imi place sa merg prin trafic cit mai repede posibil.
-- Crezi ca este prea multa tehnologie in F1?
-- Nu, deloc chiar. As vrea sa vad mai multa tehnologie, intr un fel, cum ar fi suspensiile active. Cred ca ar face masinile mai rapide si mai usor de inteles. Cei mai multi ingineri stiu ce inseamna si cum s o obtina.
-- Crezi ca pilotii au fost influentati de toata tehnologia din masinile F1?
-- E adevarat intr un sens, avem mai multe ajutoare electronice, dar in final, desi procentajul poate scadea, pilotul este cel care face diferenta. Cauti zone in care sa fii mai bun decit ceilalti. E ca in orice sport, unii sint mai buni decit altii.
-- Acum, ca ai parasit F1, care vrei sa fie mostenirea Michael Schumacher?
-- Las asta la latitudinea oamenilor si ceea ce vor sa creada despre mine.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite