Marca franceză Alpine lansează noul automobil sport A110S

Marca franceză Alpine, parte a grupului Renault, anunță extinderea portofoliului său cu ajutorul modelului A110S, un coupé ultraușor prevăzut cu un motor puternic și elemente rafinate de design care se alătură gamei formate din versiunile A110 Pure și A110 Légende.

Alpine A110S a fost dezvoltat în așa fel încât să ofere o manevrabilitate precisă și stabilitate perfectă la viteze mari de rulare. Mașina sport cu două locuri cântărește doar 1.114 kg, are 4.180 mm lungime, 1.798 mm lățime, 1.248 mm și ampatamentul de 2.419 mm, punând la dispoziția clienților un portbagaj de 96 de litri în partea din față și un altul de 100 de litri în spate.

„A110S oferă o experiență intensă a condusului. De la începutul proiectului Alpine am intenționat să oferim versiuni diferite ale gamei A110, cu manevrabilitate și performanțe distincte. La fel ca toate celelalte variante, A110S este ușor de condus și de utilizat în fiecare zi. A110S se adresează tuturor șoferilor, indiferent de abilitățile lor”, a declarat Sébastien Erphelin, directorul Alpine.

Noul automobil se diferențiază de ceilalți membri ai familiei A110 prin numeroase elemente de design, compania producătoare amintind etrietele portocalii, jantele GT Race finisate într-o nuanță de negru și detaliile din fibră de carbon de pe stâlpii din spate. În plus, cumpărătorii pot alege ca vehiculul cu o gardă la sol extrem de joasă să aibă caroseria vopsită în culoarea exclusivistă Gris Tonnerre, care îi accentuează și mai mult caracterul sportiv.

În habitaclu, cusăturile portocalii le înlocuiesc pe cele albastre întâlnite la celelalte derivate ale gamei A110. În plus, porțiunea din interior a plafonului, panourile ușilor și parasolarele sunt realizate dintr-un material Dinamica de culoare neagră. Scaunele sunt și ele acoperite cu material Dinamica, la fel și volanul, care primește în plus și detalii din piele.

Propulsia este asigurată de un motor pe benzină de 1,8 litri cu patru cilindri care dezvoltă 292 CP la 6.400 rpm și un cuplu de 320 Nm în intervalul 2.000 - 6.400 rpm. Unitatea instalată pe mijloc este conectată la un sistem de tracțiune spate și o transmisie DCT cu șapte trepte de viteză. Datorită acestei configurații, mașina are nevoie de 4,4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, viteza maximă atinsă fiind de 260 km/h.

Alpine A110S are un preț de pornire de 66.500 de euro. Modelul va ajunge în showroom-uri începând din luna octombrie, iar livrările vor fi demarate până la finalul acestui an.

Comments are closed.