Alfa Romeo va lansa câte un vehicul nou în fiecare an, până în 2026

Constructorul auto italian Alfa Romeo va prezenta câte un model nou pe an, până în 2026, iar primul din această serie va fi SUV-ul Tonale, așteptat să debuteze în perioada următoare.

Informația a fost dezvăluită recent de către Jean-Philippe Imparato, CEO-ul companiei, iar apoi a fost confirmată de un purtător de cuvânt al grupului Stellantis, relatează publicația Automotive News Europe.

Tonale ar fi trebuit să intre în producție până la sfârșitul anului 2021 însă lansarea lui a fost amânată pentru luna martie a anului viitor, iar vânzările pe piața din Italia sunt programate să înceapă în iunie 2022.

În plus, aceeași publicație informează că șeful mărcii Lancia – ce face parte și ea din grupul Stellantis – a prezentat în fața CEO-ului Carlos Tavares un plan pentru următorii 10 ani. Gama Lancia include în momentul de față numai modelul Ypsilon, pe care îl comercializează doar în Italia. Strategia dezvoltată de Luca Napolitano vizează extinderea brand-ului și către alte piețe din Europa, inclusiv Franța, Germania și țările nordice, având ca prioritate atragerea clienților din orașele mari.

„Obiectivul nostru este de a aduce Lancia pe acele piețe unde sunt vândute mașini electrice și de a produce doar mașini electrice începând din 2026. Vrem să ne poziționăm în partea superioară a pieței, fără a abandona modelul Ypsilon”, a declarat Napolitano.

Compania Stellantis a rezultat în urma fuziunii dintre grupul francez PSA și Fiat Chrysler Automobiles, iar acest acord le va permite mărcilor Alfa Romeo, Lancia și DS să colaboreze în segmentul premium.

Comments are closed.