Alfa Romeo își va extinde gama de SUV-uri cu un model mai mare

Producătorul auto italian Alfa Romeo va anunța în luna iunie a acestui an că a hotărât să lanseze o nouă linie de mașini hibride de performanță, precum și un SUV de dimensiuni mai mari decât Stelvio.

Planul va fi comunicat de Sergio Marchionne, la 14 ani după ce a devenit șeful grupului Fiat Chrysler Automobiles. Pe lângă detalii referitoare la noul SUV, Marchionne ar urma să ofere informații despre coupé-ul ce va fi inclus în familia Giulia, disponibil atât cu motorizări convenționale, cât și cu tehnologii hibride de înaltă performanță.

Viitorul SUV va beneficia de o propulsie micro-hibridă însoțită de un sistem electric de 48 de volți, configurația fiind suficient de puternică pentru a compensa cele 200 kg în plus față de cele ale modelului Stelvio, de la care va împrumuta platforma. De asemenea, este foarte posibilă crearea unei variante cu șapte locuri ale vehiculului programat să debuteze spre finalul anului 2019, relatează Autocar.co.uk.

În plus, aceeași sursă menționează că Alfa Romeo dezvoltă un motor bazat pe unitatea turbo pe benzină, de 2 litri, cu 276 CP, întâlnit la Giulia Veloce, în stare să livreze 345 CP. Un alt propulsor aflat în lucru îl are ca punct de pornire pe cel V6 de 2,9 litri utilizat de Giulia Quadrifoglio, în așa fel încât să genereze 641 CP.

Comments are closed.