AFM anunță demararea Programului „Rabla Plus”

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat ieri, 25 martie 2020, Programul „Rabla Plus”, astfel că persoanele care doresc să achiziționeze un autovehicul electric sau electric hibrid plug-in pot deja să se adreseze dealerilor validați.

Chiar și în această perioadă dificilă, AFM își propune să stimuleze transportul cu emisii zero sau aproape de zero. Drept urmare, bugetul aferent anului 2020 urcă de la 95 milioane lei la 140 milioane lei, deoarece se dorește ca un număr cât mai mare de autovehicule electrice să se afle în traficul urban din România.

În plus, ecotichetul oferit pentru achiziționarea unei mașini full electrice este și în acest an cel mai mare din Europa, valoarea sa fiind de 45.000 lei (aproximativ 10.000 euro). Suma este de 20.000 lei (aproximativ 4.500 euro) în cazul modelelor hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare.

Accesarea Programului „Rabla Plus” nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare de 6.500 lei oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu unul dintre ecotichetele prevăzute de Programul „Rabla Plus”.

Rabla Plus vine cu o noutate anul acesta pentru cei care vor să-și cumpere o motocicletă cu propulsie electrică. Valoarea ecotichetului este de 3.500 de lei, la care se adaugă prima de casare de 3.500 lei, în cazul în care optează pentru casarea unui autovehicul, valoarea cumulată fiind de 7.000 lei, dar care nu poate depăși 50% din prețul de comercializare.

Comments are closed.