A reInviat In America

Galerie foto

Etapa a IX a a Campionatului Mondial de Formula 1, desfasurata In Canada, a adus Inca o victorie importanta echipei galben albastre. Dar si mai important e faptul ca Ferrari a reusit sa se mentina In plasa liderului, oferind sperante spectacolului automobilistic. Alonso si a marit zestrea de puncte cu Inca doua In fata lui Michael Schumacher, iar Fisichella, desi penalizat pentru start furat, a reusit sa termine In fata lui Massa, crescInd astfel avansul echipei In clasamentul constructorilor.
Celelalte echipe par sa concureze Intr un clasament inferior, nereusind nici macar sa se apropie de cele doua fruntase ale ierarhiei, desi forul mondial al F1 a Incercat, prin modificarile de regulament de anul acesta, sa uniformizeze sansele. Probabil ca vor trebui sa adopte aceleasi masuri ca In WRC, penalizInd cu balast echipele prea bune...

Marele Premiu al SUA de la Indianapolis a oferit ceea ce astepta toata lumea, victoria categorica a Ferrari, cu o dubla, si relansarea campionatului. Desi cursa a Inceput prost, Montoya reusind sa provoace un carambolaj chiar imediat dupa start, In care principalul afectat a fost chiar coechipierul sau, Raikonnen, dar si alte opt masini, spectatorii au fost multumiti de spectacol si astfel Formula 1 a reusit sa stearga impresia proasta de anul trecut.

Michael Schumacher a dominat categoric cursa, cu ajutorul substantial al lui Massa, care si a aratat calitatile de servant, iar Fisichella a demonstrat ca poate fi cel putin la fel de bun ca Alonso cInd are o zi favorabila, terminInd al treilea.
Primele cinci pozitii din clasamentul pilotilor sInt ocupate, In ordine, de F.Alonso (88 puncte), M.Schumacher (69), G.Fisichella (43), 4. K.Raikkonen (39), F.Massa (36), In timp ce ierarhia constructorilor este dominata de Renault (131 puncte), Ferrari (105) si McLaren Mercedes (65).

Comments are closed.