9ff Cabrio a stirnit furtuna la Nardo

Galerie foto

O decapotabila Porsche este mereu o alegere inspirata: eleganta, potrivita pentru uzul zilnic si in acelasi timp suficient de sportiva.
Dar decapotabila 9ff ofera mai mult decit toate astea la un loc: accelereaza pina la 100 km/h in mai putin de 4 secunde; 5 secunde mai tirziu (mai putin de 9 secunde), atinge cota 200 km/h, iar dupa alte 11 secunde vei pirjoli asfaltul cu mai mult de 300 km/h. La o asemenea viteza, sepcile si perucile n au nici o sansa.

Gratie output ului incredibil, de mai mult de 780 CP si cuplului de 830 Nm, supermasinii sport discrete i a fost permis sa concureze, alaturi de alti 15 bolizi potenti, pentru titlul de cea mai rapida masina tunata. Acest event, organizat de catre Continental si AUTO BILD SPORTS CARS, a avut loc pe pista de mare viteza din orasul italian Nardo. Miracolul cu cai putere 9ff a intrat ultimul in competitie si a stabilit prompt un record mondial.

Seful 9ff, Jan Fatthauer, a realizat asta fara tehnologie, echipament si stres, practicind in loc ceva complet nou: Motor Racing Zen. Cu un calm de budist, Fatthauer a intrat in masina sa decapotabila cu hardtop, a accelerat, a condus trei runde, si a parcat masina la marginea pistei si a trecut pe linga concurentii ca fulgerul pentru a si lua o cafea.
Noua strategie a functionat perfect: un incredibil 380,5 km/h -- noul record mondial pentru decapotabile!
Guru Fatthauer si a pastrat calmul si a spus: "Am vrut sa facem dreptate reputatiei noastre, cu tunere care rezista fizicii: un tel pe care l am atins. Dar, asta era clar de la inceput".

Comments are closed.